CM Storm Mech
Karşınıza yeniden bir mekanik klavye incelemesiyle çıkıyoruz. Ancak bu sefer alışık olduğumuz markalardan değil de, daha önce oyuncu aksesuarlarını duymadığımız, ancak kasalarıyla, güç kaynaklarıyla ve soğutma çözümleriyle tanıdığımız CoolerMaster’ın bir ürünü bulunuyor. CM Storm serisi ürünleriyle Razer, Logitech, Steelseries gibi markaların egemen olduğu bu alana 2008 yılında giriş yapan firma, bu serideki Mech model mekanik klavyeyle başlangıç yapıyor. Bakalım CM Storm Mech, bu alanda başarılı mı?
Yepyeni bir mekanik klavye
Klavyemize geçmeden önce kutu içeriğinden bahsedelim. Kutudan klavye dışında tuş çıkarmaya yarayan aletimiz, alyan anahtarı ve oldukça sağlam bir USB 3.0 kablo çıkıyor. Güzel bir kullanıcı rehberiyle birlikte de klavyemizdeki tuşların ne işe yaradığını da öğrenmemiz mümkün.
İlk aydınlatma modu (Ful aydınlatma)
Önemli tuş aydınlatması (Ek olarak üçüncü modda dalgalanan ful aydınlatma mevcut)
Sıra klavyede. CM Storm Mech oldukça geniş bir kasaya sahip. Özellikle asimetrik şekilde hazırlanmış plastik çerçevesiyle geniş bir yer kaplıyor. Bu plastik kasa, klavyenin sol tarafında bir tutma yeriyle tamamlanmış. Bu kısımdan klavyenizi tutup taşıyabiliyorsunuz. Daha içte ise alüminyumdan yapılmış bir başka kasa yer alıyor. Alyan anahtarıyla bu kasayı sökebiliyor ve istediğiniz şekilde boyayarak veya desen çizerek, tekrar klavyeye takıp, klavyenizi kişiselleştirebiliyorsunuz. Herhangi bir klavyede görmediğimiz bir özellik olması nedeniyle başarılı. Ancak bununla uğraşacak babayiğitleri bulmak da kolay değil.
Klavyenin sağ alt tarafında Num Lock, Caps Lock ve Scroll Lock LED’leri için bir yer hazırlanmış. Geleneksel klavyelerden farklı olarak sağ üstte olmaması ilginç. Ayrıca bu kısımda LED ampülleri direkt olarak görmüyoruz. Sadece yansımaları gözümüze geliyor. Fakat bu kısım bileğimizin altında kaldığı için, ışıkları kolumuzu hareket ettirmeden görmek, pek de mümkün olmuyor.
CM Mech’in F tuşları, Fn yani fonkisyon butonuyla birlikte çeşitli özelliklere de sahip. Tuş aydınlatmasını kapatıp açmak, parlaklığını yükseltmek veya modunu değiştirmek gibi aydınlatma kontrolleri dışında, medya oynatıcıyla ilgili özellikler de eklenmiş.
DEVAMI DİĞER SAYFADA
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Klavyenin belki de en mutlu eden özelliği kablosu ve USB portları. USB 3.0 bir kablomuz mevcut ve bu kablo, istendiği takdirde klavyeden çıkarılabiliyor. Ayrıca bu kabloyu taktığımızda, ekstradan iki adet USB 3.0 portumuzla bir adet mini USB portuna sahip oluyoruz. Bu şekilde herhangi bir güç kaybı yaşamadan hem ekstra cihazları kullanabiliyor hem de kolayca kişisel telefonunuzu da şarj edebiliyorsunuz. Hemen bu portların yanında ise artık oyuncu klavyelerinde alıştığımız mikrofon ve kulaklık girişleri yer alıyor.
Peki ya tuşlar?
Gelelim CM Storm Mech’in tuşlarına. Piyasada en yaygın kullanılan Cherry MX Blue tuşlarını kullanan klavye, bu açıdan diğer mekanik klavyelerden büyük bir fark barındırmıyor. Ancak bu tuşların üstünde yer alan ve bizim “tuş” olarak gördüğümüz kısımlarda kullanılan malzeme pek de başarılı değil. Bu nedenle tuşlara basma hissi, o kadar da başarılı değil. Yine de CM Storm Mech, Cherry MX serisinin Red ve Brown tuşlarıyla da piyasaya sunulmuş. Ancak elimizde bu modeller bulunmadığı için bir yorum yapamıyoruz.
5 farklı profile sahip olan CM Storm Mech’te, sol sete yerleştirilmiş olan 5 adet makro tuşu yer alıyor. Her profil için 15 adet makro tuşu tanımlanabilen klavye, 3 farklı modda ve 5 farklı ayarda olmak üzere arka aydınlatmaya sahip. Arka aydınlatma tek renkte ve fena görünmüyor. Ancak piyasada daha güçlü aydınlatmaya sahip marka ve modeller mevcut.
DEVAMI DİĞER SAYFADA
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Sonuç olarak
CoolerMaster, oyuncu aksesuarları piyasasına ülkemizde henüz giriş yapmış bir firma olarak oldukça umut vaat ediyor. CM Storm Mech’in belki bazı eksik yönleri olabilir, ancak yeni modellerle bu eksikliklerin giderilebileceği ve daha başarılı ürünler ortaya çıkacağı şimdiden belli.
CM Storm Mech, mekanik klavyeler arasında performansı pek de yüksek olan bir ürün değil. Ancak USB 3.0 portları, kasa kişiselleştirme özelliği, kolay temizlenmesi gibi artılarıyla ön plana çıkıyor.
Artılar:
-Kişiselleştirilebilen alüminyum kasa
-Ekstra USB 3.0 portu ve çıkarılabilen kablo
-Temizlemesi kolay
Eksiler:
-Fiyatı biraz pahalı
-Tuş takımı daha iyi olabilirdi
-Bazı masalar için büyük
-Türkçe klavye bulunmuyor
Fiyat: 245 $ + KDV
Puan: 7/10