Oyun İncelemeleri

Cold, Cold Heart

Batman’in DC evrenindeki en farklı süper kahraman olduğunu birçoğumuz biliyoruz. Hani farklı demek biraz uçuk bir tabir olabilir ancak kendisi DC evreninin en zeki ve süper dedektifi olarak biliniyor. (Burada yazar Batman çılgını olduğunun tekrar altını çiziyor.)

Günümüze kadar birçok çizgi romanı ve oyunuyla kendisini bir şekilde hafızalara taşımayı başaran Batman, önce Rocksteady Studios ile Batman: Arkham Asylum, ardından devamı olan Batman: Arkham City ve son olarak da Warner Bros. Games Montréal ile birlikte Batman: Arkham Origins’le farklı bir hikayeyi gözler önüne serdi. Son oyunu Batman: Arkham Knight da tekrar Rocksteady Studios tarafından geliştirilecek ancak bugünkü konumuz bu değil. Bu sefer Mr. Freeze’in hüzünlü ve bir o kadar da soğuk hikayesine davetliyiz; Cold, Cold Heart. Aslında DLC’nin ismini ilk duyduğumda aklıma 1951 yapımlı Hank Williams’ın parçası geliyor. O zamanlarda yaşamasam bile, 50’li yılların yapımları da fena değildir. Neyse, biz konumuza dönelim.


Ferris Boyle ismini aklınızda tutun, kendisi bu DLC’nin kilit adamı

DC evrenine hakim olanlar Mr. Freeze’in hüzün dolu hikayesini bilirler. Eşi Nora için yaptıkları, onun hayatta kalabilmesi için soğuk bir hayatı tercih ettiği (en azından kısmen) ve tabii ki Victor Fries’tan nasıl Mr. Freeze ismine sahip olduğu… Cold, Cold Heart bizleri, Batman: The Animated Series’ten Heart of Ice’ın hikayesiyle tanıştırıyor. Batman’i izlemek yerine kontrol etmek, tabii ki farklı bir deneyim ve doğal olarak mükemmel bir oyun olmasa bile; Cold, Cold Heart oyuncuyu tatmin eden bir içeriğe sahip.

Biliyorsunuz ki Batman: Arkham Origins, Bruce Wayne’in Batman ismine sahip olduğu yılların başı ve Joker ile ilk tanıştığı zamanları anlatıyor. Cold, Cold Heart ile birlikte Mr. Freeze ile de tanışan Batman, onun kalbindeki soğukluğu durdurmak için elinden geleni yapıyor. “Cold, Cold Heart”, Wayne’in gösterişli malikanesindeki bir gala ile başlıyor. Her şey çok normal giderken ortalığı kaplayan bir buz kütlesi, misafirlerin bazılarının donmasına, bazılarının da kaçmasına neden oluyor. Tüm malikane birbirine giriyor ve  bir süre Bruce Wayne olarak ortalıkta dolanıyoruz. Eh, zırhımız olmadan yapabileceklerimiz sınırlı ancak birkaç adam pataklamamak için ortada bir neden yok. Her ne kadar Bruce Wayne iken, tıpkı Batman gibi dövüşsek bile kimse bizim Batman olduğumuzu anlamıyor. Mr. Freeze’in Ferris Boyle’u kaçırması yetmiyormuş gibi, bir de Penguin başımıza musallat oluyor. Sonra bir bakmışız tüm malikane ateşler içinde…

Aradan geçen bol bug dolu birkaç dövüş sonrasında, zırhımızı kapıyor ve Gotham’ın karanlık sokaklarına dalıyoruz. Sağ kolumuz Alfred de bizlere gerekli bilgiyi sağlıyor ve bir bakmışız soğuğa dayanıklı cillop gibi bir zırhımız var. Koskoca Mr. Freeze ile kapışmak, basit bir zırh ile olmaz tabii ki. Bu arada dip not olarak ekleyeyim, eğer Batman: Arkham Origins’i bitirmediyseniz zırhınız ve can puanınız durumdan biraz etkileniyor. Ciddi bir değişiklik yok ancak yine de eksik bir şeylerin olduğunu daha ilk Batman zırhını giydiğimizde anlıyoruz.

Gelelim bu DLC ile olan ufak değişikliklere; hikaye. Batman: Arkham Origins’e ciddi bir değişiklik getirmeyen “Cold, Cold Heart”, oyuncuya özel bir hikaye dışında aman aman özel içerikler sunmuyor. Yeni bir zırhımız var ve soğuğa oldukça dayanıklı. Bunun yanında Gotham’ın karanlık sokaklarında donmuş kalan polis amcalarımızı kurtarıyoruz ve Ferris Boyle ile ilgili özel bir geçmişi öğreniyoruz, bunun yanında Mr. Freeze’in geçmişte nasıl bir bilim adamı olduğunu öğreniyoruz. Hoş, zaten Batman: The Animated Series’i takip edenler DLC’nin nasıl sonlandığını ve karşımıza çıkacak belirli zorlukları, rahatlıkla çözebilirler ancak Batman’in hikayesini takip etmeyenler için yeni bir deneyim sayılabilir.

Hikayeden daha fazlasını beklemek, gerçekten hayal kırıklığı. Gerek oynanış, gerekse müzikleri bakımından herhangi bir değişiklik sunmayan DLC, Mr. Freeze’in hikayesi dışında iki farklı yan görev veriyor ancak bunları da birkaç dakika içerisinde bitiyorsunuz. Ayrıca Batman: Arkham Origins’in bütün haritasına ulaşma gibi bir şansımız yok, sadece Conventry ve Diamond District’te gezinebiliyoruz.

DLC’nin tamamı üç saat, aslında sağda solda çok oyalanmaz ve direkt Mr. Freeze’e ulaşmayı amaçlarsanız; iki saatte bitebilecek bir hikaye. Oyunun yeni bir boss savaşı ve zırhtan daha fazlasını vermesini isterdim ancak işin içerisinde Batman olunca, bazılarımız için akan sular duruyor.

Cold, Cold Heart DLC’sine Playstore üzerinden 24 TL’ye sahip olabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu