Oyun Haberleri

Commodore 64 Mini, yüksek satış fiyatı ile Türkiye’de el yakıyor

Yaşı biraz ilerlemiş olanların çok yakından hatırlayacağı Commodore 64, 80’li yılların ortalarından 90’ların ortasına kadar olan süreçte oyunseverlerin odak noktalarından biri olmuştu. 17 milyondan fazla satarak, o dönemin bir numarası olan cihazın anısına Commodore 64 Mini (C64 Mini) versiyonu satışa çıktı.

Commodore 64 Mini, Yüksek Satış Fiyatı ile Türkiye’de El Yakıyor

Avrupa’da 400-450 TL arası bir fiyat etiketi ile satışa çıkan Commodore 64 Mini, ülkemizde satılmadığı için fırsatçıların da ilgi odağında oldu. Sahibinden ya da N11 gibi platformlarda nerede ise 1.000 TL fiyatı gören cihazı alan var mıdır bilemeyiz ama bu kadar yüksek fiyat ile satılması koleksiyoncuların da tepkisini çekti.

Adına yakışır bir şekilde, 64 oyun gömülü gelen Commodore 64 Mini’nin üzerinde iki adet USB portu da bulunuyor. Orijinal Commode 64’ün %50 boyutunda küçültülmüş versiyonu olan Commodore 64 Mini geliştiricileri, 1982 yılının sevilen konsolunu modernleştirip, HDMI, pakete dahil joystick ve klavye için iki USB girişi eklemiş. Olası güncellemeler de bu portlar aracılığı ile yapılacaktır diye düşünüyoruz.

Eğer Commodore 64 Mini’yi satın almak isterseniz, eBay üzerinden de takip edebilirsiniz. Ancak oradaki fiyatına %18 KDV eklemeyi unutmayın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu