Oyun Haberleri

Computex 2006 ardından

6 Haziran’da başlayıp 10 Haziran’da sona eren Computex 2006 Fuarı ardından dikkat çeken bazı haberler şöyle:



Gigabyte’tan yeni nesil Ram Disk: Gigabyte firmasının geçtiğimiz yıl çıkarttığı GC-RAMDISK PCI kodlu Ram Diskinin, yeni çıkartılan üründe kusurları kapatılarak daha kullanışlı bir hale getirildiği açıklandı. GC-RAMDISK’ler, DDR Ram’leri harddisk gibi kullanarak dikkat çekiyorlar. Yeni versiyonda, 4Gb depolama sınırı yerine 8Gb’lık veri alanı konulmuş. Sata 1’den Sata 2 veri iletişimine geçen sistem, sadece güç kullanımı için PCI slot işgal etmesinin önlenmesi için, 5,25″ yuvaya takılarak ihtiyacı olan elektriği standart 12V güç kablosundan alması sağlanmış.



Tek Kartta X1600XT Crossfire: Asus, 2 adet X1600XT ekran kartını Crossfire yöntemi ile birbirine bağlayarak, kartları tek PCB’de topladı. Tek kartta 2 kartın birleşmesine olanak veren özel bir çip, GPU’ların 8x PCI-E arabirimini kullanarak, anakart çipseti ile Crossfire yöntemini kullanan 2 ayrı ekran kartı gibi görünmesini sağlıyor.



Foxconn’dan i975 ve ICH8 çipsetli anakart: Fuarda Foxconn firmasının yeni anakartı, i975 ve ICH8 çipsetlerini bir arada kullanması ile dikkatleri üzerine çekti. IC8H çipsetli Güney Köprüsünü kullanan anakart bu şekilde Crossfire desteklediğini açıklamış oldu. 6 Sata portu ve Gigabit Ethernet desteği olan anakart, Intel’in yeni çıkartacağı Core 2 Duo işlemcilerini de desteklemekte.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu