Oyun İncelemeleri

Construction Simulator 2015 Gold Edition

Simülasyon oyunu denildiği zaman çoğu kullanıcı için akan sular duruyor. Uçak, Tren, Araba, Gemi, Keçi, Ekmek, Tır, Otobüs ve İnşaat gibi birçok simülasyon oyunu da bulunmakta. Bugün incelediğimiz oyun ise bizlerin ata sporu olan dozer izlemenin izlendiği yer olan ve daha önce Çöp Kutusu’nun 11. Bölümünde( TIKLA ) incelenen Construction Simulator 2015 oyununun Gold sürümü.


19 Kasım 2014 yılında çıkan Construction Simulator 2015, Alman oyun stüdyosu Weltenbauer. SE GmbH tarafından Unity oyun motoru ile geliştirildi. Birçok DLC ve güncelleme ile genişleyen oyunda birçok hata mevcuttu ve bundan dolayı Steam dahil olmak üzere birçok yerde en kötü simülasyon oyunları listesinde ilk sıraya alınmıştı. Yapımcı firma bu gidişata dur demek amaçlı 11 Kasım 2015 yılında Gold Edition’u piyasaya sürdü. Bugünde inceleyeceğimiz sürüm 2015 sürümünü ve daha önce çıkmış 3 ücretli 1 ücretsiz DLC’yi ve yeni bir Paletli Vinci içeriyor.

Bir simülasyon oyununa göre grafik kalitesinin ortalamanın üstünde olduğu yapım, eski sürümüne oranla oynanışta biraz daha iyileştirmeye gitmiş. 2015 sürümünde grafik kopmaları, oynanış sıkıntıları ve rahat kullanımının olmaması sebebi ile bayağı eleştirilmişti. Gold Edition ile bu sorunların neredeyse tamamını ortadan kaldıran stüdyo bu yeni sürüm ile büyük değişikliklere de gitmiş. Animasyonlar da hala sıkıntı olmasına karşın gayet hoş bir görüntü sunmakta. Hala bazı oyun hataları bulunan oyun 2015’e oranla Gold Edition ile oynanabilir bir hal almış durumda. 2015 versiyonunda olmayan bazı şeylerde mevcut. Bunlardan birisi Ayarlar kısmı. 2015’te olmayan Ayarlar Gold Edition ile oyuna eklenmiş durumda. Böylelikle birçok özelliği bizim elimize bırakmış durumdalar, grafikler buna dahil.Bilindiği üzere oyunumuzda gerçekte de kaliteli tasarımlara sahip olan üç büyük makine ve kamyon üreticisi bulunuyor ve bu üreticilerin makineleri ve kamyonları çok gerçekçi bir tasarım ile oyunumuza aktarılmış. Bu üreticiler Liebherr, MAN ve STILL. Bu üreticilerin ve özellikle MAN tırı için farklı römorklarda olmak üzere 19 adet inşaat aracı Gold Edition ile birlikte tek seferde oyuna eklenmiş durumda. Bazı araçlar yeni işlevleri ile daha da gelişmiş ve güzel olmuş durumda.

Bu araçlar Liebherr LB 28 Sondaj Kulesi, Liebherr LR 1300 Paletli Vinç ve Liebherr 150 EC-B üstü yassı vinç. Haritalar zaten büyük olmasına karşın bu Gold Edition ile daha da büyümüş gibi duruyor. Zaten serbestçe gezebildiğimiz oyun dünyasında kaplamaların gelişmesiyle de artık daha da gezilebilir hale gelmiş durumda. Çoklu oyuncu desteğinin bulunmasından dolayı da arkadaşlarınız ile tüm dünyayı beraber dolaşabilir, projeleri beraber halledebilirsiniz. Oyunda başarılı olduğunuz sürece karınız ve işleriniz büyüyecek ve böylelikle genişleyen iş hacminize oranla daha karlı işlere girebileceksiniz. Zaten oyunda birçok inşaat görevi bulunuyor fakat Gold Edition ile daha farklı görevlerde eklenmiş durumda. Özellikle köprü inşa etme ve çeşitli yüksek yapılı binaları inşa etmek bayağı eğlenceli olabilir.

Çeşitli makine ve kamyonlarla birlikte bu görevler de size az gelmeye başladıysa, yapımcı stüdyo size bir seçenek daha sunuyor. Steamwork desteği bulunan oyunda ister kendi görevlerini veya araçlarını oluşturabilir, istersen de başkaları tarafından oluşturulmuş bu içerikleri oyununa entegre ederek zevkini arttırabilirsin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu