Oyun Haberleri

Cosplay Aksesuarları #1: Pençe nasıl yapılır?

Cosplay konusunda daha fazlasını öğrenmeye hazır mısınız? Tabi ki tarihinden ya da başka konusundan bahsetmiyoruz.

Bir şovalye kaskı veya pençe yapmak istemez miydiniz? Hatta daha fazlası. Aslında elinizin altında bulabileceğiniz basit ve ucuz maddelerle yaratıcılığınızı konuşturabilirsiniz.

Bu hafta size pençe nasıl yapılır bunu göstereceğiz. Tabi bunun için iki farklı yol göstereceğiz. Çünkü isterseniz dayanıklı, gerçek metalden de yapabilirsiniz veya kağıttan sadece görüntü amaçlı kullanabileceğiniz bir pençe de yapabilirsiniz.

Özellikle metal görünümlü ve dayanıklı pençeler için alüminyum levha ve bakır tel ihtiyacınız olan malzemeleriniz olacaktır. Levhaları resimdeki gibi kıvırıp, bakır telle dikkatlice bağlayın. Bakır teliniz ince olmalı. Çünkü levhanın parçalanmasından öte ellerinizin zarar görmesini istemezsiniz.

Gel gelelim sadece görüntü amaçlı yapmak istediğiniz pençeleriniz de olabilir. Bunlar için tek ihtiyacınız olan bolca kağıt. Tabi eğer görüntünün beyaz kağıttan ibaret olmasını istemiyorsanız size tavsiyemiz, ten rengi ve kırmızı akrilik ahşap boya.

Kağıttan yaptığınız pençeleriniz, akrilik boyayla dikkatlice boyanırsa daha gerçekçi görüntülerle karşılaşırsınız. Bu görünüm için folyo da kullanabilirsiniz. Siyah likralı eldiven üzerine pençelerinizi yerleştirdikten sonra üzerini alüminyum folyoyla kaplayabilirsiniz.

İşte kağıttan yapabileceğiniz pençeleriniz. İyi seyirler.

EDİTÖRÜN NOTU (Ceyda Doğan): Cosplay’i kendim için yaptığım bir gerçek. Başka birine bir şey dikemiyorum. Ama tabi ki aksesuar konusunda bir şeyler yapmak gerekiyordu. Bu videodaki “isketch” kullanıcı isimli arkadaş origami pençelerinin yapılışını anlaşılır bir şekilde anlatmış. Özellikle Left 4 Dead “Witch” için bu pençelerin kullanımı ideal olabilir. Tabi sırf eğlencesine alüminyum levhadan yapmak gerek. Daha profesyonel bir görünüm için de kesinlikle akrilik boya hayatınızı kurtaracaktır.
Metalden yapılan pençeler maksimum 1 saatinizi alır. Denedim ve oldukça basit. Ama boyutu kağıttan yapılan pençeler kadar büyük olamıyor. Bu yüzden en iyisi ikisini de yapıp, en uygun partiye saklamak lazım. Bol tırmalamalı partiler. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu