Oyun Haberleri

Counter Strike: Global Offensive önemli bir güncelleme aldı

Valve, Counter Strike: Global Offensive oyunu için yeni bir güncelleme duyurdu. Yıllardır oyuncuların canını sıkan bir problemi düzelttiklerini açıkladılar.

CS:GO için gelen güncelleme ile artık düşmanlar daha rahat görülebilecek

[reklam=496]

Counter Strike: Global Offensive özellikle çok oyunculu oyunlarda daha çok vakit geçiren oyuncuların en az bir kez uğrayıp oynadığı bir oyundur. Gelmiş geçmiş en iyi FPS oyunu serisinin son oyunu olarak sahnelerde yerini alan CS:GO için oldum olası can sıkıcı bir problem vardı. Oyunda çok çeşitli haritalar bulunduğu için kendimizi bir ormanda, bir çölde, bir şehrin içinde savaşırken bulabiliyorduk. Her haritanın ise kendine has karakter tasarımları vardı. Gel gör ki bazı haritalarda, düşman eğer yeterince uzaktaysa resmen ortama kamufle oluyor ve sizin onu görmenizi zorlaştırıyordu. Hatta bazı oyuncular, bunu kurnazlık yapmak için kullanıyorlardı.

İşte Valve tarafından duyurulan bu güncelleme ile artık düşmanlar uzak mesafede dahi olsalar daha rahat seçilebilecek. Düşmanların yerleri hakkında daha hızlı fikir edinebileceğiz. Artık karakter modelleri, herhangi bir dokunun üzerinde göründüğü zaman renk zıtlığı artırılacak, karakter görüntüsünün çevreden ayrılması için etrafı bulanıklaştırılacak ve karakterin çevresine yine renk zıtlığı artırılmış bir çizgi çizilecek. Bu da görülmesini oldukça kolaylaştıracak.

Bu güncelleme ile oyuna yeni başlayan oyuncular için keskin nişancı silahlarında ustalaşacakları garantisini veremesek de, en azından onları oyunda daha uzun süre tutacak bir hamle olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle keskin nişancı tüfeklerinde ustalaşmış oyuncuların bu durum canını sıkabilir, fakat yeni başlayan oyuncuları birkaç saniye içinde harcamalarını önlemek için yapılması gerekiyordu. 

Oyunun rekabetçi ve zor yapısına zarar verse de çok sevilen Counter Strike serisinin son oyunu Global Offensive, yeni başlayan oyunculara yönelik böyle bir güncelleme yaparak sağlam bir adım atmış oldu. Fakat bir sorun daha var ki; oyunda gereğinden fazla hileci bulunuyor. Oynaması ücretsiz birinci şahıs nişancı oyunlarının tümünde gördüğümüz hileler CS:GO için haddini aşmış durumda. Hile karşıtı yazılımlar ne kadar iyi çalışsa da her gün yeni bir hile geliştiriliyor, ve hayatta hiçbir başarısı olmayan insanlar tarafından sadece birkaç oyuncu öldürmek için kullanılıyor. Çok can sıkıcı bir durum. Hatta bu hileleri turnuvalarda bile görmeye başladık. Yazık!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu