Oyun Haberleri

Cumhurbaşkanından açıklama: ‘Sosyal medyaya düzenleme geliyor’

Sosyal medya platformlarına kapsamlı bir düzenlemenin geleceği açıklandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Berat Albayrak ve eşi Esra Albayrak için yapılan çirkin yorumlar sonrasında ilk defa konuştu ve sosyal medya platformlarının artık kontrol altına alınması gerektiğini vurguladı. 

Sosyal medya platformlarına kapsamlı düzenleme geliyor

[reklam=496]

Cumhurbaşkanı Erdoğan video konferans yöntemi ile düzenlenen Ak Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu. Astana süreci ve Koronavirüs salgını gibi gündem maddeleri hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sonrasında ise sözü sosyal medya platformlarına getirdi.

Cumhurbaşkanı yaptığı açıklamada “83 milyonun sosyal medya terörü karşısında eli kolu bağlı kalmasını kabul edemeyiz. Bu kapsamda hukuki düzenleme üzerinde çalışıyoruz. Bu mecraların hukuki ve mali muhataplık tesis etmeleri için ne gerekiyorsa yapmalıyız. Erişim engeli, adli ve mali yaptırımları devreye sokacağız. Türkiye muz cumhuriyeti değildir. Yasama dönemi bitmeden bu meseleyi halletmeyi ümit ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Tabi bu düzenlemenin detayları ve hangi platformları kapsayacağı henüz belli değil. Muhtemelen önümüzdeki günlerde bununla ilgili teklif tasarısı meclis gündemine gelecektir. Daha önce de sosyal medya yasakları ile ilgili haberler gündem olmuş fakat somut bir adım atılmamıştı. Anlaşılan bu sefer yasak ya da sosyal medya platformlarının kontrol altına alınması ile ilgili bazı adımlar atılacak. Detaylar gelmeye devam ettikçe bizler de sizlere ileteceğiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu