Oyun Haberleri

Cyberpunk 2077 yerelleştirmesi devasa rakamları ortaya çıkardı

Cyberpunk 2077 altyazı ve yerelleştirme desteği için ilk detaylar gelmeye başladı. Türkçe altyazı seçeneğine de sahip olacak Cyberpunk 2077 diyalog ve seslendirme detaylarına baktığımızda firmanın şimdiye kadar yaptığı en büyük iş olduğunu net bir şekilde görebiliyoruz.

Cyberpunk 2077 Türkçe altyazı seçeneğine de sahip olacak

[reklam=496]

Yapım aşamasında sona gelinen Cyberpunk 2077 bildiğiniz gibi geniş bir yerelleştirme listesine de sahip. Oyunda İngilizce, Almanca, İspanyolca, Fransızca, İtalyanca, Lehçe, Brezilya Portekizcesi, Rusça, Çince ve Japonca dublaj seçeneği olacak. Altyazı desteğine baktığımızda ise İspanyolca (Latin Amerika), Macarca, Türkçe, Çekçe, Arapça, Taylandça, Çince (geleneksel) ve Korece seçeneklerini görüyoruz. Bu kadar devasa bir oyunun çıktığı anda Türkçe altyazı seçeneğine sahip olması ülkemizdeki oyuncular için de oldukça sevindirici bir detay.

İşte geniş bir dil seçeneğine sahip olan oyunun Çince yerelleştirme çalışmalarından bazı detaylar ortaya çıkmış durumda. Mandarin Çincesi olarak dublaj çalışmaları devam eden Cyberpunk 2077‘de 100.000’den fazla diyalog satırı olduğu belirtilmiş. 150 dublaj sanatçısının çalıştığı projenin dört farklı seslendirme stüdyosunda yerelleştirme çalışmaları yapıldığı gibi toplamda 10.000 saatten fazla (toplam zaman) bir iş yükü olacağı da belirtilmiş. Dublaj sanatçılarının sayısına bakıldığında ise Witcher 3’te göre %15-20’lik bir artış olduğu da belirtilmiş.

Diğer taraftan CD Projekt firmasının Çin’de ne kadar popüler olduğuyla alakalı bazı istatistikler de Daniel Ahmad isimli Twitter kullanıcısı tarafından belirtilmiş. Bu bilgilere göre globalde 228.000 Youtube, 281.000 Twitch takipçisi olan CD Projekt Red, sadece Çin’de yayın yapan Bilibili platformunda ise 568.000 takipçiye sahip.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu