Oyun Haberleri

Dead Space 3 detayları belli oldu

Dün sizlere EA’nın yatırımcılara yaptığı açıklamada 2013’te çıkacak oyunlardan bazılarını belirttiğini ve içinde bir Dead Space’in de olduğunu söylemiştik.

Daha üzerinden 24 saat geçmemiş iken IGN tarafından Dead Space 3 olarak anılan bu oyunun detayları açıklandı.

İsimsiz bir kaynaktan aldığı bilgilere göre yeni oyunda co-op özelliği olacak ve bu özellik oyun içinde kapatılıp açılabilecek.

Üçüncü oyunda yine Isaac Clarke olacak lakin bu sefer co-op ile birlikte yanına suratında kocaman bir yara izi olan bir mühendis de katılacak. Bu arkadaşın ise kaskının arkasında duran gözlerinde kırmızı noktalar belirecek, Terminatör hesabı yani.

Tek kişilik oynanışta bu karakter Isaac’in rehberi konumunda olacak. Kaynağa göre üçüncü oyunda bulunacakları buzlu gezegen, dedikodusu yapılan Tau Voltanis’e benziyor. Burada olaylar belirlenemeyen bir tesisin çevresinde gerçekleşecek.

Eğer bilgiler doğru ise Dead Sapce 3’ün oynanışında da kallavi değişiklikler olacakmış. Bunun yanında yeni düşman türleri ve yenilenmiş bir silah sistemi de mevcutmuş.

Co-op Multiplayer
Co-op modu tek kişilik senaryo ile paralel gidecek lakin Isacc’in hikayesi buna uygun bir şekilde değişecek. Dead Space 3’ün bir noktasında Isaac ve arkadaşı yaralı, kanlı, zırhının büyük bir parçasını kaybetmiş bir şekilde bulacaklar kendilerini. Tek kişilik oyunda bu sahne diğer karakter olmadan gerçekleşecek. Tek kişilik oyunda Isaac bazı anlarda psikolojik çöküntüler yaşayıp halisünasyonlar görürken yanında birisi olduğunda bu sorunları yaşamayacak.

Silahlar ve bench
Dead Space 3’teki Alternate-fire fonksiyonu önceki oyunlardan çok daha farklı olacakmış. Bunun en büyük sebebi ise muhtemelen benchler olacak. Daha öncesinde silahları geliştirip hız ve kapasitelerini arttırdığımız bench’ler değişmiş durumda.

Plasma Cutter yatay atış yaparken artık dikey atış konumuna geçiyor ve tamamen farklı bir silah olduğu söyleniyor. Onun alternatif atış modu da artık Force Gun’ın yere serme efektine benziyor. Pulse Rifle’da ise ikincil saldırı olarak testereli kılıç modu mevcut. Bunun yükseltilerek mi eklendiğini yoksa silahta hali hazırda mı bulunduğu henüz net değil.

Isaac Clarke
Isaac’in zırhı Dead Space 3’te ikinci oyundaki ince angular tasarımını devam ettirecek. Bu co-op daki dostu içinde geçerli olacak. Eğilmek, eklenen yeniliklerden en belirgin olanı, bundan da Isaac’in artık siper alabileceğini anlıyoruz. Öte yandan sağa ya da sola yuvarlanma yetenekleri de büyük bir değişikliğe yol açacak. Kısacası Isaac eskisinden daha çevik olacak.

Telekinesis özelliği ile de artık cisimleri tutmadan haraket ettirebileceksiniz ve bunu da sık sık oyun içindeki puzzlarda kullanacaksınız.

Üçüncü oyunda da Isaac doğal olarak hala psikolojik sorunları ile başa çıkacak ve halisünasyonlar görmeye devam edecek.

Düşmanlar
Yeni oyunda Dead Space 2’deki “Pack”‘lerin daha uzunları veya bir gövdeye yapıştırılmış ayaklarla uzuvların bulunduğu Necromorph yaratıklar olsa da bu dostlar tek başlarına bulunmayacak. Seride ilk defa insanlarla da savaşacağız. Ağır zırhlı askerler size silah ve bombalar ile saldıracak. Lakin zaman zaman bu adamlar da Necromorph’lara da dönüşebilecek.

Oyunda ilerleyip açık, buzlu alanlara geldiğimizde bazen Isaac’in etrafını çelik duvarlar kaplayacak ve düşmanlar farklı açılardan saldıracaklar. Öte yandan bu bölgelerde dönen matkaplar, vs. gibi ölümcül çevresel faktörler de olacak.

Isaac’in karşılaştığı en farklı düşman ise şu an için turuncu renkte zayıf noktası bulunan dev örümcek vari bir yaratık. Isaac ya bu noktaya ya da bacaklarına ateş ederek onu öldürmeye çalışacak. Bu dev örümcek Isaac’e çok yaklaşırsa onu yiyecek, dolayısı ile oyuncuların Isaac’i sürekli olarak koşturması ve uzak mesafeden saldırması gerekecek. Üstelik bu yaratık bir kaç farklı zamanda karşımıza çıkıp yeterli darbeyi aldığında mağralardan birine kaçacak.

Büyük olasılıkla bu detayların daha fazlası ve bunların kullanıldığı görüntüler ve videolar haziran ayında E3’te gösterilecektir. Nitekim oyunda oldukça büyük değişikliklerle geliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu