Oyun Haberleri

Denuvo’nun en yeni sürümü korsana yenik düştü

PC platformunda korsan oyunculuğa karşı başlatılan savaşın öncülerinden olan Denuvo, günden güne kan kaybetmeye devam ediyor. Yeni PC oyunlarını korumayı amaçlayan sistemin son sürümü maalesef korsana yenik düştü. Açıklanan yeni bilgiye göre Denuvo’nun son sürümü olan 6.0 korsana yenik düştü. İnternet korsanları, Denuvo’nun 6.0 sürümünü kırdıktan sonra Total War: Three Kingdoms‘ı da korsan mecralarında paylaştı. Oyunun dağıtımcısı SEGA ise yaşanan bu durum üzerinde Denuvo korumasını Total War: Three Kingdoms’tan kaldırdı.

Denuvo’nun en yeni sürümü korsana yenik düştü

Denuvo‘nun bu denli etkisiz olmasına karşılık olarak firmaların hala neden bu yazılımı tercih ettiğini anlamak oldukça güç. Diğer bir taraftan Denuvo ile korunan PC oyunları, oyunu devamlı şifrelediği için CPU’ya ekstra güç bindiriyor. Bu da oyunda FPS düşüşlerine yol açıyor. Yani Denubo’yu tercih eden geliştiricilerin bilerek ve isteyerek PC’leri kastırdığını söyleyebiliriz.

Bakalım bir sonraki nesilde geliştiriciler hala Denuvo’yu tercih etmek durumunda kalacak mı? Son olarak Denuvo’nun her sürümünün kırılmadığını da söyleyelim. Yani EA Games oyunlarının bazıları Denuvo’nun eski sürümünü kullandığı için hala korsan mecralara düşmedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu