Oyun Haberleri

Denuvo’nun oyunlarda performansı düşürdüğü kanıtlandı

Vakti zamanında video oyun dünyasına bir anda girerek korsan gruplarının korkulu rüyası olan Denuvo, bugünlerde eskisi gibi korsan gruplarının başına pek fazla dert açamıyor. Eskisi kadar oyunları uzun süre koruyamayan Denuvo’dan vazgeçen firmaların ardı arkası kesilmiyor. Şimdi ise dünyanın en ünlü korsan gruplarından bir tanesi olan CODEX, yaptığı bir araştırmayla Denuvo’nun oyunlarda performansı düşürdüğünü kanıtladı. 

Denuvo FPS’i düşürür mü?

Son çıkan dövüş oyunlarından bir tanesi olan Injustice 2‘de, Denuvo’nun oyunun animasyon kısımlarında kırılma yaşattığı söyleniyor. Konu ile alakalı teknik detayları Reddit üzerinden paylaşan CODEX, bazı karakterlerin özel hareketlerini yaptığında Denuvo yüzünden sıkıntılar ortaya çıktığını belirtiyor. Ayrıca oyuncular, Denuvo’dan habersiz olarak Steam forumlarında bu sıkıntıdan yakınıyordu. Geliştirici ekiplerin düzeltemediği bu sıkıntının Denuvo’dan kaynaklanması, oyunu satın alan oyuncuları üzdü.

Oyunu korsan olarak oynayan oyuncular, bu tarz sıkıntılarla karşılaşmıyor. Denuvo ise konu ile alakalı olarak şimdilik bir açıklama yapmadı. Oyunu oynarken devamlı olarak işlemciye kod yazdırarak korsan yazılımları engelleyen Denuvo, düşük seviyeli bilgisayarlarda daha fazla sorun çıkartıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu