Teknoloji Haberleri

Dev Robot Dövüşüne Robocraft’tan Destek

Bağımsız yapımcı Freejam’in MMO oyunu Robocraft’tan Megabots Inc.’in Kickstarter projesine destek geldi. Geçtiğimiz günlerde Amerika’lı Megabots Inc. Mark II adlı robotu ile Japon Suidobashi Heavy Industries’in KURATAS’ına meydan okumuştu. Japon şirket düelloyu kabul etti ve herkes dünyanın ilk dev robot düellosu için 2016’nın Ocak ayını beklemeye başladı.

Megabots Inc. şirketi bu düello için Amerika halkından yardım isteyerek Kickstarter projesi başlattı. Mark II isimli dev robotun geliştirilip düelloya hazır hale gelmesi için AutoDesk, BattleBots, FonCo, Grant Imahara, Howe & Howe Technologies, IHMC Robotics, NASA, Peter Diamandis ve birçok şirketin desteğini istiyorlar. Bunun için ise en az 500 bin dolara ihtiyaçları var.


Robocraft oyununun buradaki rolü ise oyuna Mk. II’yi eklemiş olmaları. Projeye 15 dolar veya daha fazlasını verdiğiniz zaman Robocraft oyununda Mk. II’ye sahip olacaksınız.

Kickstarter projesinde 500 bin dolar ve üzerine ulaşıldığında ise robotta yapılacak yenilikler;
500 bin dolar: Mark II’nun temel zırh, hız ve güç yükseltmeleri. Bu sayede Amerika’nın robotu 5 kat hızlı, 5 kat güçlü ve yakın dövüşe hazır olacak. Yükseltmelerle birlikte KURATAS’ın 2 katı hızda olacak.

750 bin dolar: Silah güçlendirmeleri. En iyi silah kombinasyonunu belirleyip KURATAS’ın karşısında yenilmez olmak istiyorlar.

1 milyon dolar: Dinamik Denge Algoritması. Dev robotlar son derece ağır. Mücadelenin ortasında kimse yere düşmeyi istemez. Dengeyi çok iyi ayarlamak için IHMC Robotics ile çalışmayı planlıyorlar.

1.25 milyon dolar: Robot uzaktan kontrol edilmiyor. İçerisinde pilotlarıyla beraber dövüşecekler. Pilotların dövüşten yaralanmadan kurtulmaları için NASA ile çalışıp korumaları arttıracaklar.
1.5 milyon dolar: Star Wars, Terminator ve The Matrix kalitesinde görsel efektler için FonCo Creative Services ile çalışacaklar.

Anlaşılan Ocak ayında bizi çok sağlam bir dövüş bekliyor. Kickstarter sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu