Oyun Haberleri

Dinlemeye devam ediyoruz

Söz konusu müzik olunca birçok oyunsever sanırım ben gibi davranıyor ya da ben öyle sanıyorum. Gel gelelim genel olarak oyun içi müziklerin çoğuna önem vereneiniz vardır herhalde.

Kılıç ve kalkan sesinden tutun ışın tabancanızdan çıkan sesleri geçiyorum. Onlara eşlik eden notlardan bahsediyorum.

Geçtiğimiz ayda sizin için hazırladığımız oyun müziklerine devam ediyoruz. Hem sizin isteklerinizi ekledik hem de farklı birkaç müzik bulduk. Eminiz ki bu müziklerin hemen hemen hepsini biliyorsunuzdur. Tabi tekrar dinlemeyi de isteyeceğinizi düşündük.

İyi dinletiler.

Mirror’s Edge – Still Alive

10 Temmuz 2007’de duyurulan oyun, 2008’in kasım ayında PlayStation 3 ve Xbox 360 platformları için piyasaya sürülmüştü. Microsoft Windows sürümü 13 Ocak 2009’da, 1 Nisan 2010’da ise iOS için satışa sunuldu.

Faith adlı karakterinizin kontrolünü ele aldığınız anda kendinizi farklı bir dünyada buluyorsunuz. Şehrin çatılarında koşarken, düşmanlara karşı farklı dövüş taktikleri uyguluyorsunuz.
İşte karşınızda oyunun en sevilen müziği.

Prince of Persia: Warrior Within – Conflict at the entrance

Prince of Persia: The Sands of Time’ın devamı olan Prince of Persia: Warrior Within, Ubisoft firması tarafından Aralık 2004 senesinde piyasaya sürülmüştü. Xbox, GameCube, PlayStation 2 ve Windows için sizlerle buluşmuştu.

Zamanı geri çevirip yaşananların hiç yaşanmamış olmasını sağlamak için Sands of Time’ı, Kum Saati’ne geri doldurmasından yedi sene sonra, Prens kendini zamanın bekçisi Dahaka tarafından aranırken bulur. İşte olaylar burada kopar. Hiç kuşkusuz dövüş sahnelerinde kullanılan en başarılı müzik de Conflict at the entrance’dı.

Deus Ex: Human Revolution – Icarus Main Theme

İlk Deus Ex oyunundan öncesinde geçen hikayede o zamanlara nasıl gelindiğini Adam Jensen’ın gözünden anlatıyor. Özellikle oynanış şeklindeki seçim şansı oyuncuların bir anlamda kendi stillerini oyuna yansıtmalarını sağlıyor.

Adam Jensen’ın gırtlaktan çıkan sesi, karakterlerin özellikle duygusal konuşmalarındaki ses tonları, reaksiyonları oldukça iyi hazırlanmış olmasına rağmen bu müzik kesinlikle tüm eksikliği yok ediyor.

NFS Underground 2 – Get Low

EA Black Box tarafından geliştirilip Electronic Arts tarafından 2004 Mayıs ayında yayımlanan oyun hiç kuşkusuz zamanın en iyilerinden biriydi.

İlkinin aksine tüm şehri serbestçe dolaşabilmemize olanak sağlayan oyundaki yarışlara katılabilmek için bu defa şehirde yarışların düzenlendiği yerlere gitmek zorundasınız ve bu da oyunu farklı kılan bir özellikti.

Mass Effect 3 – An End Once and For All

2007’de tanıştığımız Mass Effect, tek kelimeyle muhteşem bir oyundu. Yaklaşık üç yıl sonra Mass Effect 2, oyunu bir adım daha ileri taşıdı.

Sonunda cehennem kapıya dayandığında oyun boyunca mürettebat toplayıp, yalnızca tek bir tanesini yok edebilmek için sonu bilinmez bir toplu intihar görevine atıldığımız Reaper’lar, yüzlercesiyle gökyüzünde belirdi.

Metal Gear Solid 3 – Snake Eater

Çok yakın bir zamana kadar filmin yapılıp yapılmayacağı tartışılıyordu.Ancak sonunda Metal Gear Solid serisinin yapımcısı Hideo Kojima, Hidechan!Radio’da Hollywood’la anlaşmaya vardıklarını söyledi.Filmin oyuncu kadrosu henüz belli olmasa da bir röportajda Christian Bale, Snake rolünü kendisinin oynayacağını söyledi.Tabii bu bilgi resmi bir kaynaktan duyurulmadığı için herhangi bir kesinlik taşımıyor.

Terörist lideri ve Snake’in ikizi Liquid Snake.Liquid ve Solid Snake kardeşler dünyanın görüp görebileceği en müthiş asker olan Big Boss’un genlerinden yapılmışlardır. Liquid, Snake’in genlerini ondan çaldığını iddia etmektedir ve bu yüzden ona çok sinirlidir.

Resident Evil 4 – Sorrow

Resident Evil serisinin 6. oyunudur. Kuzey Amerika’da Gamecube için 11 Ocak 2005’te, daha sonra Japonya’da 27 Ocak 2005’te ve Avrupa’da 18 Mart 2005’te çıkmıştır.

Raccoon Şehri’ni nükleer bir füzeyle yok etmiştir. Leon Scott Kennedy’nin şehirden kurtulan biri olduğu öğrenildiğinde U.S Secret Service’e dahil edilmiştir.

Super Mario Bros. – Overworld Theme

Nintendo tarafından 1985’te piyasaya sürülen oyun, baş kahramanı mario’nun yarattığı popülerlik sayesinde hepimizin arasında Süper Mario olarak bilinir. Ünlü Japon oyun geliştiricisi Shigeru Miyamato tarafından geliştirilmiştir.

Miyamato, Zelda ve Donkey Kong gibi serilerin de geliştiricisi olarak tanınmaktadır. Tabi zirveden düşmeyen oyunun gelişmeye devam ettiğini de hepimiz biliyoruz.

Castlevania: Dawn Of Sorrow – Bloody Tears

2005 yılının sevilen oyunlarından Castlevania: Dawn Of Sorrow, Konami’nin üzerinde en çok çalıştığı oyunlardan biriydi.

Dracula’nın yenildiğini zannettiğiniz anlarda parmaklarınız su toplayana kadar da oynamış olabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu