Müzik

DNA’nıza göre müzik dinlemek ister misiniz?

Dünyanın en çok tercih edilen müzik dinleme servisi Spotify, yeni bir çalışmayla kullanıcılarının karşısına çıktı. Her türden müziğe yer veren ve tabiri caiz ise sınırsız bir müzik kütüphanesine sahip olan Spotify, AncestryDNA firmasıyla birlikte kullanıcılarının DNA’sına göre müzik dinleme listesi hazırlıyor. 99 dolarlık ücret karşılığında bu hizmeti veren firma, DNA’nıza bakıyor ve hangi ırka, dolayısıyla atalarınızın nereden geldiğini buluyor. Sonrasında ise Spotify, atalarınızın kültürüne göre size özel bir çalma listesi hazırlıyor.

Spotify’ın DNA’lı servisi kullanıma açıldı

Her türlü etnik köken için özel bir çalma listesinin bulunduğunu söyleyen Spotify, bu hizmeti dünyanın her bölgesinde kullanıma açmış durumda. Genellikle bu ürünü satın alan kullanıcılar ise çalma listelerinin yüzde 30 pop, yüzde 14 post teen pop ve yüzde 14 elektronik müzikten oluştuğunu, geri kalanının ise yerel halk türkülerinin yanın Hollywood film müziklerinden oluştuğunu vurguladılar.

İlk gününden 10 bin kişinin başvuru yaptığını belirten yetkililer ise projeye olan ilgiden gayet memnun durumdalar. Bakalım ilerleyen günlerde bu sistemi daha kaç kişi satın alacak?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu