Oyun Haberleri

DOOM’dan yepyeni detaylar geldi

Geçtiğimiz hafta hakkında birçok yeni bilgiye ve yeni ekran görüntüsüne ulaşma fırsatını yakaladığımız DOOM için bugün de birçok yeni bilgiye ulaştık.

id Software, oyunun nasıl bir şekilde dallanıp budaklanacağını ve eski serilerle ne gibi benzerliklere sahip olacağı hakkında ufak bilgiler verdi. Klasik DOOM oyunlarını oynadıysanız oyunda üç çeşit renkte kapı olduğunu bilirsiniz. Sarı, mavi ve kırmızı kapılar. Her bölümde bu üç kapı için de farklı renkte giriş kartı bulmaya çalışıyor, böylece oyunda ilerliyordunuz. id Software’in yaptığı açıklamaya göre yeni oyunda da tıpkı böyle bir sistem işlenecekmiş. Fakat oyuncular korkmasın, DOOM sıradan bir giriş kartı bulma simülatörü olmayacakmış.

Yeni oyunda hikaye modu olacak mı, olacaksa da nasıl olacak diye birçok soruyla karşılaşyorduk. Yine yapılan açıklamalara göre oyundaki hikayenin oyuncu oynadıkça gelişerek dallanıp budaklanacağını öğrenmiş olduk. Tıpkı Dead Space ve benzeri birçok oyundaki sisteme benzer bir ilerleyişe sahip olacak olan oyunda hikaye karakterle beraber gelişecek. 

Ayrıca yapılan yeni açıklamalara göre oyunda bulunan Glory Kills adı verilen yakın mesafe saldırıları da oyunun temposuna hiçbir düşmeye sebep olmayacakmış. Zaten oyunun çoklu-oyuncu betasını denediyseniz id Software’in bu işi nasıl iyi kotardığını da görmüşsünüzdür.

DOOM için henüz kesin bir çıkış tarihi yok fakat geçtiğimiz hafta Amazon Fransa’nın yazdığı tarihe göre oyun 30 Haziran’da piyasaya çıkacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu