Oyun Haberleri

Dragon’s Dogma karakterleri

Julien
Julien resimde göründüğünün aksine saf, nazik, çekingen, tutkulu bir kişiliğe sahip. Kendisinin bilimsel bir düşünce yapısı bulunuyor. İlgisini çeken olaylara bütünüyle kendisini veriyor ve bazen kendi düşüncelerine dalarak tüm dünya ile iletişimini kesebiliyor.

Julien’in oyundaki rolü henüz belli değil. Yine aynı şekilde ilişki durumu da öyle.

İyi bir ailede doğan Julien bir şövalye olarak yetişmiş ve bu şekilde hayatını sürdürmektedir. Bir aile geleneği olan şövalyelik ona babasından ve büyük babasından kalan bir yadigardır. Bir şövalye olarak iyilik ve doğruluk adına, düzeni korumak için hayatı boyunca çalışan Julien Gransys’e ulaştıklarında acı gerçekle yüzleşir. Buradaki yozlaşmış düzen ve kanun koruyucuların yaptığı pislikler onu esas görevi olan ejderhayı yok etmekten bile alı koyacak kadar yaralar.

Esas korkutucu tarafı ise bu karanlığın onu da yavaş yavaş içine çekmeye başlamasıdır. Julien bu macerası sırasında dünyayı olduğu gibi kendi ruhunu da kurtarmaya çalışacaktır.

Madeleine
Oyunda bir Trader olarak karşımıza çıkan Madeleine işi gereği paraya düşkün bir bayan. Hayatta sadece yanındaki hançere güvenen bu alımlı bayanın tek sevdiği ise ona para kazandıran kişiler.

Aç gözlü ve kendisinden başkasını düşünmeyen Medeleine, sadece kendisine ve amacına kar getirecek bir durum olması durumundan aksiyon alır. Lakin kendisi sadakat konusunda fazla güvenilir değildir.

Gransys ‘deki ufak bir kilisede rahibeler tarafından yetiştirilen Medeleine bir yetim olarak burada yaşamıştır. İnancın ve saf iyiliğin temsilcisi olan bu rahibeler her ne kadar sağlıklı bir çocuk yetiştirmiş olsalar da maalesef kişilik olarak Medeleine rahibelere hiç benzememiş,  fakirlikten nefret eden ve bu yaşamadan kurtulmaya yemin eden birisi olup çıkmıştır. Her ne kadar rahibelere çok müteşekkir olsa da kendisi asla onlar gibi bir inanç gücüne sahip olmamıştır.

Mason
Takma ismi Mason olan bu adamın henüz oyunda ne rolle karşımıza çıkacağı belli değil.

Gizemli bir kişiliğe sahip olan Mason’ın hakkında ilk başta çok az şey öğreniyoruz. Bazılarının casus olduğunu iddia ettiği bu esrarengiz adamın kötülüğün habercisi olduğu da söyleniyor.

Tatlı dilli ve kelimeleri bir kılıç gibi kullanan Mason bu şekilde hayatını ve olası mesleğini sürdürebiliyor. Çok iyi bir gözlemci olan Mason öte yandan çok da neşeli bir karakter olma özelliğini taşıyor.

Elbette bütün bunlar bir şekilde oyun. Mason esas görevini bitirebilmek için diğerleri ile arasını iyi tutması gerektiğini biliyor ve buna göre bir oyun sahneliyor. Nitekim o suratın altında olabildiğine soğuk, çıkarcı bir insan mevcut.

Mason’ı diğer insanlardan ayıran bir özellik ise yargılama kriteri. İyi ve kötü Mason için diğer insanlardan biraz farklı. Mason’ın umursadığı tek şey kendisine verilen görevi yerine getirmek. Kendisi bunun için ne gerekiyorsa yapmaya da hazır. Hem de her şeyi.

Mirabelle
Mirabelle oyunda karşımıza hizmetçi rolünde çıkıyor. Her hizmetçide bulunduğu gibi dedikoduya müsait bir yapısı mevcut. Öte yandan fakir ancak gururlu bir kadın imajını da çizen Mirabelle kibirli olması ile de kendisini gösteriyor.

Küçüklükten itibaren nazik ve saygılı bir şekilde davranmak için eğitim alan bu hizmetçi kız en sonunda mükemmel bir yardımcı olmuş. Kendisi Aelinore’in etrafında olup biten her şeyden sorumlu durumda. Mirabelle ve Aelinore’in arasında her ne kadar keskin bir resmiyet bulunsa da bu sadece etrafta yabancı gözler varken oluyor. Yoksa ikili en yakın arkadaş durumunda.

Bazı zamanlar Aelinore’e çocukça konuşmaları için takılıyor olsa da Mirabelle ona dünyadaki herkesten çok daha fazla güveniyor. Aelinore’un Duke Edmun ile evlenme durumu ortaya çıktığında da Mirabelle’ye danıştı. Mirabelle en güvendiği dostunu yabancı diyarlarda yalnız bırakamayacağı için o da onun peşinden gitti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu