Oyun Haberleri

DS çıkışta, PC inişte!



Ubisoft’un cirosu artıyor ve firmanın müdürü Yves Guillemot, şirketinin mali ve iktisadi krize rağmen, oyun branşındaki yükselmeyle büyümeye devam edeceği hususunda emin. Hangi platformların ciro için önemli olduğu konusunda ise şiddetli bir değişim mevcut.



Ubisoft’un patronu Guillemot: “İktisadi hadiselerdeki değişiklikleri itinayla ve muntazaman gözlüyor, bunları kendi tahmin ve hedeflerimize dahil ediyoruz.” dedi ve ekledi; “Oyun sanayisinin, konsolların sayısı arttığı ve yeni müşterilerin akışı devam ettiği için dinamik büyümesini 2008 ve 2009’da devam ettirmeye muktedir olduğuna eminiz. “



Ubisoft’un kendisi, 30 Eylül ile biten ilk mali yılın yarısında, hasılatını 261 milyon euro’dan yüzde 31,5 artışla 344 milyon euro’ya çıkarttı; son çeyreğin hasılatı ise 175 milyon euro’ya çıktı ki bu da önceki yılın aynı zaman dilimindeki 127 milyon euro’ya nazaran yüzde 37,3’lük bir artış manasına geliyor.



Ubisoft’ta her oyun platformunun önemi, geçtiğimiz seneki aynı döneme göre son mali çeyrekte oldukça değişti. Buna göre Nintendo DS hasılata yüzde 39 getiri sağlarken, geçtiğimiz sene bu rakam yüzde 23 seviyesindeydi. PC de toplam hasılatın yüzde 18’ini karşılarken, bugün yüzde 6’lık bir potansiyele sahip. Yeni nesil konsollardan PS 3 ve Xbox 360 da her biri yüzde 20’lik payla aynı düzeyde bulunuyor; fakat Xbox 360, geçen seneki aynı dönemde yüzde 14’lük yerine nispetle bariz bir artış elde etmiş görünüyor.



Hâlihazırdaki üçüncü çeyrek için Guillemot, takribi 500 milyon euro’ya doğru bir çıkış bekliyor, bu da geçen yıla göre yüzde 11 daha fazla demek. İşlerdeki hareketlilik dolayısıyla Ubisoft, önce 2009 Mart’ı için duyrulan “Anno 1404’ü” ertelemeye karar vermiş. Oyun, henüz duyrulmamış başka bir yapımla birlikte ancak önümüzdeki mali yılda yayımlanabilecek, yani 2009 Mart ayı dolaylarında.



KAYNAK golem.de


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu