Sinema/TV - Haberler

Dune filminin ilk fragmanı yayınlandı

Frank Herbert‘in 1965 yılındaki orijinal Dune romanının uyarlaması olarak karşımıza çıkacak filmin ilk fragmanı yayınlandı. Yayınlanan fragmana baktığımızda epik sahneler eşliğinde filmin geçeceği mekanları görüyoruz. Aslında bu fragmanın geçtiğimiz ay içerisinde yayınlanması bekleniyordu. Ancak birkaç defa üst üste ertelenen fragman nihayet bugün paylaşıldı. Yayınlanan videoya aşağıdan göz atabilirsiniz.

[reklam=496]

Dune filmi için ilk fragman yayınlandı

Uzak bir gelecekte geçen Dune, ailesi çöl gezegeni Arrakis’in kontrolüne sahip olan Paul Atreides’in hikayesini anlatıyor. Galaksinin farklı noktalarındaki gezegenler, rakip feodal aileler tarafından yönetilmektedir. Çok değerli bir kaynağın tek üreticisi olan çöl gezegeni Arrakis’in kontrolü asil aileler arasında son derece talep görmektedir. Baharat adı verilen bu kaynak, yüksek bilinç ve uzun bir yaşam süresi sunarken, beraberinde çok ciddi yan etkileri de getirmektedir. Ayrıca yıldızlararası yollarda gezinmeye yardımcı olan kaynak da bu ‘baharat’tır. Bu kaynağı elde etmek isteyen feodal rakiplerden Harkonen ailesi tarafından Paul ve ailesine tuzak kurulur. Bu tuzağın sonucunda Paul’un ailesi darmadağın olarak firari hale gelir. Paul, ailesinin Arrakis kontrolünü yeniden kazanması için bir isyan başlatırken, tüm evrenin seyrini değiştirebilme ihtimalini yakalayacaktır.

18 Aralık 2020 tarihinde vizyona girmesi planlanan ve Denis Villeneuve’ın yönettiği filmin başrollerini ise, Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Oscar Isaac, Josh Brolin, Stellan Skarsgård, Dave Bautista, Zendaya, David Dastmalchian, Stephen Henderson, Charlotte Rampling, Jason Momoa ve Javier Bardem paylaşıyor.

Dune filmi 18 Aralık’ta vizyona girecek

2020’nin merakla beklenen filmlerinden biri olan Dennis Villeneuve imzalı Dune uyarlaması 18 Aralık 2020 tarihinde sinemaseverler ile buluşacak. Arrival ve Blade Runner 2049 filmlerinden tanıdığımız Oscar adayı yönetmen Denis Villenevue’ün imzasını taşıyan ve Frank Herbert’ın aynı adlı çok satan romanından uyarlanan Dune: Çöl Gezegeni Warner Bros. Pictures ve Legendary Pictures ile ekranlara geliyor. Dune: Çöl Gezegeni, efsanevi ve duygu dolu kahraman Paul Atreides’in hikayesini anlatıyor.

Doğuştan yetenekli bir genç harika bir kaderin ötesinde ile dünyaya gelmiştir, ailesinin ve ülkesinin geleceği için evrenin en tehlikeli yerine yolculuk etmesi gerekmektedir. Kötü niyetli güçler gezenin varolan en özel kaynağını ele geçirmek için birbirleriyle çatışma içindedir. İnsanlığın en yüce potansiyelini ortaya çıkarma olanağına sahip bir madde ve sadece korkularını yenebilenler kurtulabilecektir.

Son olarak siz bu film hakkında neler düşünüyorsunuz? Kimler bu filmi merakla bekliyor? Fragmanda gözünüze çarpan detaylar olursa, yorumlarda bizimle paylaşın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu