Sinema/TV - Haberler

Dune görüntü yönetmeni film hakkında konuştu

Rogue One: Bir Star Wars Hikayesi ve The Mandalorian yapımlarından tanıdığımız ünlü görüntü yönetmeni Greig Fraser, Collider’a bir röportaj verdi. Collider ile yaptığı röportajda film hakkında konuşan Fraser, George Lucas’ın 1977’de Star Wars’ı çektiğinde Herbert’in orijinal Dune romanından ilham aldığını belirtti.

“Açıkçası oldukça eğlenceliydi. Dune filmini yaparken birçok Star Wars filmini unutmak zorundaydım. Fakat zor değildi. Denis ile birlikte filmin nasıl görüneceği ve hissettireceği gibi birçok konuda net şekilde konuşmuştuk. Bu sayede aldığımız kararları hayata geçirmekte hiç zorlanmadık. Star Wars ile Dune yapımlarının ikisinin de çölde geçmesi gibi bazı benzerlikler vardı. Aslında bunu söylemem ne kadar doğru bilmiyorum ama George Lucas’ın Star Wars’u çekerken orijinal Dune’dan esinlendiğini düşünüyorum. Bu nedenle Dune’da kendimi tekrar etmemek için çok dikkatli olmam lazımdı. Bu sadece film için değil, aynı zamanda benim için de geçerli. Kendimi tekrar etmekten nefret ederim.”

Filmin yönetmeni Villeneuve, Herbert’in eserinin Dune’un sadece yarısı olduğunu ve niyetinin bir devam filmi yapmak olduğunu belirtti.

“Bu, tamamen kendi içinde oluşturulmuş bir hikaye. İnsanların filmi izlediklerinde birçok şey çıkaracağı tamamen destansı bir film. Görsel olarak oldukça etkileyici. Bu filmi yapmak gerçekten güzel bir deneyimdi. Ben dahil projede çalışan herkes çok yoruldu. Ayrıca sette bazı aktörler ile aramda bir bağ oluştu.”

Villeneuve ile çalışma ilişkisine gelince, ikisi son derece iyi anlaştı çünkü ikisi de birbirlerine karşı dürüst olmaktan hoşlanıyordu.

“Denis’in işinde tutkulu ve hassas olduğu kadar iyi bir insan olduğunu da söyleyebilirim. Denis hakkında sevdiğim şey Fransız-Kanadalılar ve Avustralyalılar gerektiğinde birbirlerine çok benziyorlar. Fransız-Kanadalılar yaşam hakkında çok tutkulu olabiliyor. Bu yüzden onunla gerçekten iyi geçindim. Aynı zamanda prodüksiyon tasarımcısı Patrice’i buldum. Sanırım hepimiz aynı şeylere sahiptik, eğer bir şey iyi olmasaydı, ‘Bu saçmalık!’ derdik.”

18 Aralık 2020 tarihinde vizyona girmesi planlanan ve Denis Villeneuve’ın yönettiği filmin oyuncuları arasında Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Oscar Isaac, Josh Brolin ve Stellan Skarsgård gibi ünlü isimler yer alıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu