Oyun İncelemeleri

Dungeon Hunter 3 – iOS

Oyun dünyasında mobil oyunlar farklı bir doğrultuda ilerliyor. Seneler önce PC’lerimizi zorlayan yapımları çok rahat bir şekilde avucumuza sığan cihazlarda oynayabiliyoruz. Gameloft yaptığı oyunlarla en çok bilinen firmaların başında geliyor ki, şu zamana kadar birçok kaliteli yapımı da kullanıcılara kazandırdı. Dungeon Hunter 1 ve 2 ile genel olarak iyi bir geri dönüşüm alan Gameloft, Dungeon Hunter 3 ile seriyi devam ettiriyor. Bu sefer macera eskisine göre daha zorlu.

Zindanlar daha tehlikeli

Oyuna girince karakter yaratmamız gerekiyor ki, bu karakteri dört farklı sınıf içinden seçiyoruz. Bu sınıflar; Trickster, Warlord, Shaman ve Astromancer. Kısaca sınıflardan da biraz bahsedeyim. Trickster aslında klasik bir sınıf, hızlı ve çevik ancak zayıf bir zırhı var. Ok/Yay ve iki adet hançer kullanıyor. Warlord da yine bildiğimiz savaşçı. Yakın dövüşlerde oldukça yüksek hasar oranına sahip. Shaman kalkan ve topuz kullanıyor ki, tam bir parti karakteri aslında. Buff ve lanete sahip. Son olarak ise Astromancer ise büyücü sınıfı. Yüksek hasara sahip büyüleri var. Bu arada üçüncü oyunla birlikte ilk defa DH serisinde cinsiyet seçilebiliyor. Bunu da belirtmeden geçmeyeyim.

Karakteri seçtikten sonra eğitim bölümü karşımıza çıkıyor. Burada neyin nasıl yapılacağı, ataklar, yönlendirme ve diğer ayrıntılar anlatılıyor. Yapımın temel mekaniklerini öğrenmek için gayet iyi. Dungeon Hunter 3 (DH3) iOS ve Google Play üstünden ücretsiz şekilde indirip oynayabileceğiniz bir yapım. Ücretsiz olmasıyla birlikte oynanışta farklılıklar da var. Bunu biraz daha açayım ve detayları anlatayım. Yapımda altın kazanmak zor ve karakterin biraz daha iyi olması için de altın konuşuyor. Bazı sandıkları var ki, (Mesela Boss’ların odasında olabiliyor) bunlar bize eşya ve altın kazandırıyor. Ama sandıklar için anahtar gerekiyor. Anahtar sayısı beşin altındaysa 20 dakikada bir tane anahtar otomatik olarak bize veriliyor.

Gelelim asıl noktaya. Eğer ben altın kasmakla, anahtarla daha fazla uğraşmak istemem derseniz devreye elmaslar giriyor. Bu elmaslar her yolun kapısını bizlere açıyor. Ancak elmasları almak için de gerçek paraya ihtiyaç var. Eğer elmas satın alırsanız, anahtar olsun, eşyalar olsun kolay bir şekilde sahip olabiliyorsunuz.

Genel ilerleyiş

Oyun genel olarak eğlenceli ve hızlı bir ilerleyişe  sahip. Aksiyon da hızlı bir şekilde başlıyor ve bitiyor. Toplamda 4 ana bölüm var ve bu ana bölümler kendi içinde farklı bölümlere ayrılıyor. Böylece yapımın oynanış süresi de uzamış oluyor. DH3’te ilerlerken birçok düşman türü ve Boss kullanıcıların karşısına çıkıyor ki, buradan bir ekstrayı daha belirtmem gerekirse, düşman türleri görünüş olarak ayrı ayrı yapılmış.

Yapımcılar bu konuda kolaya kaçmamış ve farklı modellemeleri oyuna eklemişler. Bu durum gayet güzel bir ayrıntı. Görsellik konusundan husus açılmışken, genel olarak grafiklerin başarılı olduğunu da belirteyim. Oyunun ışıklandırması, kaplama kalitesi, efektleri mobil bir yapım için başarılı.

Tabii diğer yönden oynarken kontrollerde de herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Bazı oyunlarda kontrollerde geç algılama veya hiç algılamama gibi problemler olabiliyor, ancak DH3’te böyle bir probleme denk gelmedim. Karakter anında kontrollere cevap vermeyi bildi. Görsellik ve kontrollerde memnun eden DH3, ses ve ses efektlerinde de yeterli olmasını biliyor.

Sona doğru

DH3 sadece tek kişilik olarak değil, multiplayer olarak da oynanıyor. Online kısmının da oynanışı uzattığını ve eğlenceli olduğunu belirteyim. Hatta oyunun asıl zevki multiplayer’da biraz daha ortaya çıkıyor. PvP veya co-op olarak online oynayabilirsiniz. Gameloft tarafından oyunda yapılan ekstra etkinlikler, günlük görevler var. Bunlar DH3’ün tek düze gitmemesi ve kullanıcıya biraz daha farklılık sunmak için gayet iyi oluyor. 

Şahsen ben Dungeon Hunter 3’ü oynarken keyif aldım. Ücretsiz oluşu yüzüne oyun mekaniğinde yapılan zorlaştırma var, bu can sıkabiliyor, ama buna rağmen yapımın kendini oynattırdığını belirteyim. Ayrıca illaki elmas almanıza gerek yok. Normal bir şekilde oynamaya devam edebilirsiniz. Ücretsiz olması da DH3’ün avantajlarından biri.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu