Bilim

Dünya son 50 yıla göre daha hızlı dönüyor

Bilim insanları tarafından yapılan açıklamaya göre dünyamız kendi ekseninde eskiye oranla daha hızlı bir şekilde dönmeye başladı. öyle ki son 50 yılın verileri alındığında dünyanın bu 50 yıla göre daha hızlı bir şekilde döndüğü rapor edilmiş. 

Bir gün 24 saatten kısa sürede tamamlanıyor

[reklam=496]

Yapılan bu araştırmanın sonucunda bir günlük döngünün 24 saatten daha kısa bir sürede tamamlandığı da belirtilmiş. Bu dönüş hızı ve döngünün tamamlanması tabi ki saniyelerle ölçülecek kadar yüksek değil. Fakat bilimsel olarak kanıtlanan önemli bir fark olduğunu da belirtmek gerekiyor. Yani bizim için fark edilir bir şey olmasa da bilim dünyasında fark yaratacak bir değişim söz konusu. Nitekim uzaya gönderilen uydular, iletişim ekipmanları, diğer gezegenlerin konumları ve güneş ile hizalanan zaman olgusu bu eksen etrafında dönme hızına göre hesaplanan detaylar.

Bu araştırmaya göre örneğin 19 Temmuz 2020’de bir gün 24 saaten 1.4602 milisaniye daha kısa sürmüş. Bu süre 1960’lı yıllardan itibaren kayıtların tutulduğu göz önüne alındığında belirlenen en kısa gün olarak kayıtlara geçirilmiş.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu