Teknoloji Haberleri

Dünya üzerinde Windows 10 kullanan kaç adet cihaz var?

Windows 10 ile birlikte tüm kullanıcılarını işletim sistemi anlamında memnun etmeyi başaran Microsoft, Windows 10’a dair ilgi çekici istatistikler paylaştı. Microsoft’un hisse senedi sahibi etkinliğinde konuşan firmanın CEO’su Satya Nadella, Windows 10’un şu anda 600 milyonun üzerinde aylık aktif kullanıcısı bulunduğunu belirtti. Windows 8 ve Windows 7’nin aksine oldukça agresif bir şekilde büyüme payına sahip olan Windows 10, her hali ile Microsoft’u memnun etmeye devam ediyor

Windows 10 kullanan aktif 600 milyon cihaz bulunuyor

Satış anlamında Windows 7’yi 50 milyon ile geride bırakan Windows 10’un bu kadar büyümesinin sebebi olarak, Microsoft’un eski nesil işletim sistemlerinden Windows 10’a ücretsiz geçilmesi gösteriliyor. Hali hazırda yeni üretilen yazılımların da artık eski Windows sürümlerini yavaş yavaş terk etmesi, tüm kullanıcıları Windows 10’a kaydırıyor.

Sıklıkla Windows 10’u güncellemeye devam eden Microsoft, önümüzdeki 2 veya 3 yıl içerisinde bu sayının 1 milyara yaklaşacağını ön görüyor. İşletim sistemi pazarında tekel haline gelen Windows’un yükselişi bakalım daha kaç yıl devam edecek? Hep beraber göreceğiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu