Makale

E3 2012’de beklediğimiz oyunlar – Bölüm 2

Oyuncuların her yıl merakla beklediği organizasyonların başlarında gelen Electronic Entertainment Expo, yanı kısa adıyla E3, bu yıl 5-7 Haziran tarihleri arasında Los Angeles Convention Center’da düzenlenecek.

Şimdiye kadar Activision, Bethesda, EA Games, Namco Bandai, Ubisoft, Valve, Konami, Capcom, Sony, Nintendo ve Microsoft gibi önemli firmaların E3’te yer alacağı kesinleşti. Tabii yeni açıklamalarda gelecektir. E tabii insan bu isimleri E3 listesinde görünce, yeni oyunlar ve teknolojiler konusunda da beklentileri artıyor.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da E3 fuarında birçok oyun ve teknoloji hakkında yeni bilgiler öğrenip, yeni görüntüler izleyebileceğiz. Tabii sürprizler de olacaktır muhakkak. Fuarın başlamasına kısa bir süre kala, en çok görmek istediğimiz oyunların bir listesini yapalım dedik. Bakalım sizin düşüncelerinizle de uyuşuyor mu.

İlk bölüme göz atmak için buraya tıklayabilirsiniz.

İyi okumalar!

Tomb Raider

Lara Croft geri dönüyor! Üstelik, bu kez işleri en baştan başlatıyor. Crystal Dynamics tarafından geliştirilen oyun, seriyi yeniden başlatma görevini üstleniyor. Bu kez karşımızda becerikli ve seksi bir Lara Croft olmayacak. Bunun yerine, yaptığı gemi seyahati esnasında kaza geçiren ve hayatta kalmak için sığındığı adanın vahşi yaşam koşullarına ayak uydurmaya çalışan çömez bir kızı kontrol edeceğiz. Bu esnada öğreneceği hareketler ve kullanabileceği silahlar, karakterimizin yavaş yavaş nasıl gelişim gösterdiğini sergileyecek.

Tomb Raider, hikaye ile seriye yeni bir başlangıç getirirken, aynı yeniliği grafikleriyle de yapıyor. Gösterilen demo oynanış videosundaki karakter tasarımları, animasyonlar ve ışık efektleri gerçekten çok iyiydi. Özellikle karakterin yüz animasyonları, aynı zamanda o an yaşadığı duyguları da bire bir oyunculara aktarmayı amaçlıyor. Anlayacağınız, bir önceki Tomb Raider gibi uçurum kenarlarında takla atarak, sonsuz mermiler ateşlemeyeceğiz, ama yeni oyun daha çekici geliyor inanın. Hele son yıllarda çıkan Tomb Raider oyunlarından sonra…

Prey 2

Prey’in çok uzun bir gelişim süreci vardı ve en nihayetinde 2006 yılında satışa sunulmuştu. Ardından ikinci oyun da duyurulmuştu, ama görünüşe göre ilki gibi ikincisini de bayağı bekleyeceğiz. İlk oyunda Tommy isimli yerli bir karakteri kontrol ederek, istem dışı da olsa uzayda hayatta kalmaya çalışıyorduk. Prey’in oyun dünyasına sunduğu Portal sistemi, birçok oyuncu tarafından beğeni toplamış ve yapım, defalarca yılın oyunu seçilmişti.

Prey 2’de, Killian Samuels isimli bir askeri kontrol edeceğiz. O da kendi isteği dışında yer alıyor bu macerada ve bu kez bir uzay gemisinde değil, koca bir gezegendeyiz. Dostlar edinmek bizim elimizde, ama genelde düşmanlarımız çok fazla olacağı için stratejimizi iyi belirlememiz gerekecek. Söylenenlere göre, ilk oyundaki Tommy’yi bile görme şansımız varmış.

id Software’ın Doom 3 grafik motorunun geliştirilmiş bir sürümünü kullanan yapım, aslında bu yıl raflarda olacaktı, fakat ani bir kararla 2013’e ertelendi. En azından iptal edilmesinden iyidir diyor ve bu E3’te yeni bilgileri bekliyoruz. Bu arada unutmadan, Prey 2’de uzay gemisi olmadığı ve portal teknolojisi ilk oyundaki gemide olduğu için, yeni macerada portallar açamayacağız. Umarız yokluğunu fazla hissettirmez.

New Super Mario Bros. 2

Nintendo’nun uzun soluklu markası Mario’ya yeni bir oyun daha geliyor. Kısa süre önce duyurulan New Super Mario Bros. 2, özellikle ilk oyunu oynayıp beğenen kullanıcılar için yeni bir ilaç niteliğinde olacak. Nintendo’nun el platformu 3DS için geliştirilen oyunun, daha sonra Wii U için de gelmesi muhtemel. Hatırlarsanız ilk New Super Mario Bros. oyunu, NDS’in yanında Wii platformu için de çıkmıştı.

Peki ne yapacağız New Super Mario Bros. 2’de? Aslında pek kafa yormaya gerek olduğunu sanmıyorum. Eminim yine bir şekilde Kaplumbağa Kral Bowser harekete geçecek ve güneşli bir günde gezerken Prenses Peach’i kaşla göz arasında kaçıracak. Bunun üzerine Mario ve arkadaşları da artık sayamadığımız kurtarma operasyonu için harekete geçecek.

New Super Mario Bros. 2, Nintendo 3DS için önümüzdeki ağustos ayında raflarda yerini alıyor.

Grand Theft Auto 5

Rockstar Games’in geçtiğimiz kasım ayında duyurduğu ve ilk videosunu yayımladığı Grand Theft Auto 5 hakkında henüz pek bir bilgi bulunmuyor. Şimdiye kadar birçok söylenti haber ortaya atılsa da, hiçbiri için Rockstar’dan onaylayıcı bir cevap gelmedi. Etrafta dolaşan bazı dikkat çekici bilgilere göz atacak olursak:

-Artık oyunda daha interaktif bir çevre var. Her insanın bir amacı var ve hiçbiri boş boş gezmiyor; kimi işine, kimisi evine, kimisi de randevusuna ulaşmak için hareket ediyor. Ayrıca hayvanları da ilk kez görüyoruz.

– Kontrol edeceğimiz karakter, evlilik ve babalık konusunda pek de başarılı olamamış bir karakter. Yeni bir hayata başlangıç için yeni bir eve taşınıyor, ancak bela peşini bırakmıyor belli ki.

– GTA 5’teki haritanın, önceki tüm GTA’lardan kat kat büyük ve detaylı olduğu söylenirken, San Andreas’tan bildiğimiz bazı mekanları da görebileceğiz.

– Birçok farklı multiplayer oyun modlarının olacağından söz ediliyor.

– Ayrıca oyunun PS Vita’ya da geleceği konuşuluyor.

GTA 5’in çıkış tarihi ve hangi platformlara geleceği belli değil. Ancak PC, PS3 ve X360 platformları için 2013’ün İlkbahar döneminde çıkacağı tahmin ediliyor. Rockstar ise, yeni bilgiler ve görüntüler için, E3 2012 fuarını işaret ediyor.

Assassin’s Creed 3

Farklı bir karakter ve farklı bir konsept. Bu kez suikast sanatına, vahşi doğa unsuları da ekleniyor. Predator filminden esinlendiklerini de söyleyen yapımcılar, Assassin’s Creed 3’teki bitki örtüsünün, hem yapacağımız saldırılar için, hem de gizlenmek için önemli olduğunu söylüyor. Tabii bu kez Amerikan Devrimi zamanındayız, adamımızın ismi de Connor. O ne Altair, ne de Ezio. Adalet için savaşan biri. Dolayısıyla kendini oyunculara kanıtlaması gerekiyor ve bunu başarabilecek mi, birlikte göreceğiz. Havalı baltasından etkilenmeyen var mıdır acaba?

Assassin’s Creed 3, yaklaşık üç yıldır geliştiriliyor ve hem teknik, hem de hikayesel anlamda titizlikle çalışılıyor. Hazırlanan yeni animasyonlar bile, Connor’ın diğer suikastçılardan daha farklı bir tırmanıcı olduğunu gözler önüne serecek. Düz binaya tırmanmaya benzemez çünkü ağaç dallarında hareket edip, bir anda düşmana saldırmak.

PC, PS3 ve X360 platformları için hazırlanan oyunun, Nintendo’nun Wii U konsoluna da gelmesi bekleniyor. Ancak büyük ihtimalle başka bir Assassin’s Creed oyunu olacak bu ve ilk gösteriminin de E3 fuarında yapılacağını tahmin ediyoruz.

Brothers in Arms: Furious 4

“Geçtiğimiz yıl E3’te Brothers in Arms’ı gördüğünde şaşırmayan oyuncu var mıdır?” diye sorsam, sanırım büyük bir kesim “Hayır” şeklinde cevap verecektir. Şimdiye kadar taktiksel oynanışı ve duygusal hikaye anlatımıyla gönüllerde taht kuran Brothers in Arms serisi, bu görünümünü bir kenara bırakmış ve mizahi unsurları bulunan abartı aksiyon filmlerine dönmüştü. Belki de Quentin Tarantino’nun Inglourious Basterds filminden fazla etkilenilmiştir. Belki Treyarch’ın Call of Duty’ye yaptığı zombi modundan da esinlenmeler vardır, olamaz mı? Sonuç olarak farklı bir konsepti var Furious 4’ün. Co-op olarak hareket edebileceğimiz, hepsinin birbirinden farklı özellikleri ve silahları olan dört farklı karakter var. Bu takım, Nazi askerlerini ortadan kaldırmaya yemin ediyor ve bunu olabildiğince farklı yöntemlerle yapıyor.

Ne diyelim, oyunun ismi farklı olsaydı daha iyi olurdu sanki? Belki de bu oyundan Gearbox Software bile rahatsızdır, öyle ki uzun zamandır tek kelime dahi edilmedi Furious 4 hakkında. Oyuncuların Hell’s Highway’in devamını beklediğine eminim. Ama hey! Sakın bu gösterilenler, ana oyunun içindeki “mini oyun modu” olmasın? Umarız E3’te açıklığa kavuşur bu durum.

Aliens: Colonial Marines

İşte çok uzun süredir geliştirilen, defalarca iptal edildiği söylentileri yayılan, ama hala gelişim süreci devam eden bir Gearbox oyunu daha. Aslında Colonial Marines’in laneti, çok daha öncesine dayanıyor. Yıllar evvel EA Games, PS2 için bu oyunu yapacaktı. Ancak bu nasip olmayınca, yapım haklarını da Gearbox devraldı ve gelin görün ki hala ortada tam sürüm oyun yok.

Colonial Marines, Epic Games’in Unreal 3 motoruyla geliştiriliyor. Taktik shooter tarzında hazırlanan oyunda, Alien serisinde gördüğümüz ve görmediğimiz birçok mekanda yer alacak, kraliçe Alien’ı ortadan kaldırmak için hareket edeceğiz. O kadar titizlikle çalışılıyor ki, filmde kullanılan silahlar ve sesleri de bire bir olarak yapıma aktarılıyor. E3 fuarında artık resmi çıkış tarihinin duyurulmasını bekliyoruz.

Pro Evolution Soccer 13

Son yıllarda PES serisinin FIFA karşısında kan kaybettiği ortada. Yapımcıların her yıl “En baştan geliştirmeye başladık” açıklamalarına rağmen, bir şeyler eksik görünüyordu ve görünüşe göre şimdi de bunu tamamlama vakti! Konami, PES 13 ile serinin köklerine ineceğini, eski oynanış mekaniğini alıp, üzerine getirilecek yeni eklemelerle ideal oynanış sistemini ortaya çıkaracağını söylüyor.

Peki neler bekliyor bizi? Daha rahat oynanış mesela. Bunun için de top kontrolünün olabildiğince bağımsız olacağı söyleniyor. Savunma sisteminden kalecilerin oyunu okuyabilmesine kadar, birçok konuda sıfırdan başlanan çalışmalar söz konusu. Ayrıca ekibe eklenen yeni isimler, seri için de yeni düşünceler anlamına geliyor.

Konami, PES 13 ile ilk olarak PC kullanıcılarını hedefliyor. Önümüzdeki ekim ayında çıkması beklenen oyun için, detaylı bilgi ve videoların da E3 fuarında gelmesi bekleniyor.

Halo 4

Microsoft, en karlı oyun serisi Halo’yu kolay kolay bitirmeyi düşünmüyor haklı olarak. Her ne kadar serinin asıl geliştiricisi Bungie, Activision ile anlaşıp Halo serisini bırakmış olsa da, bu kez yola 343 Industries ile devam ediliyor. Halo 4, önümüzdeki 6 Kasım’da yine X360 platformuna özel olarak oyunculara sunulacak.

Yeni yapımda, yine Master Chief’i kontrol ederek heyecanlı maceralara atılacağız. Senaryo moduna önem verildiği kadar, önceki oyunlarda olduğu gibi multiplayer oyun modlarına da ayrıca önem veriliyor. Öyle ki bu sefer seride ilk kez, çoklu oyuncu modlarında da hikayeye dair unsular bulunacak.

Halo 4, önceki oyunlarda kullanılan grafik motorunun yeni bir sürümünü kullanıyor. %100 değişimden söz edemeyiz, ancak görsellerin serideki en iyileri olacağı kesin. Bu arada yapımcılar, bu kez Halo için multiplayer beta yapmayacaklarını da duyurdu. Bununla kaybedilecek zaman yerine, zamanı daha verimli kullanıp, oyunun gelişim sürecine olumlu yönde etki edilebilirmiş.

SimCity

Efsane şehir simülasyonu serisi geri dönüyor! EA, yeni SimCity’yi duyurarak, eminiz birçok oyuncuyu mutlu etti. Tabii bu kez ekipte Will Wright’ın olmaması, endişelere de yol açmıyor değil. Ancak şimdiye kadar açıklananlar, Maxis’in iyi bir oyun yapacağını gösteriyor.

Artık daha aktif bir şehirde, daha aktif komşulara ve iş imkanlarına sahip olacağız. Oyunun kullandığı yeni grafik motoru, oyunculara daha fazla imkan sunacak. Artık Sim’lerimizin burunlarının dibine kadar zoom yapabileceğiz. Ekonomi sistemi, ev ve dükkanların detayları da daha fazla olacak.

Ve bu kez, multiplayer modlardan da söz ediliyor. Nasıl olacakları konusunda henüz bir bilgimiz yok, ancak “Şehirler Yarışıyor” tarzında online turnuvalar hazırlanırsa ilginç olabilir. Bu arada, Sim City’nin çalışabilmesi için devamlı Internet bağlantısına ihtiyaç duyacağını belirtelim. Tabii ki daha fazla bilgi için E3 fuarına kadar beklememiz gerekiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu