Oyun Haberleri

EA 600 çalışanının işine son veriyor!





Daha önceden kısa olarak anımsattığımız bu haberin detaylarına genel olarak bir göz gezdirecek olursak: Electronic Arts, 30 Eylül 2008 ile biten mali yılın son çeyreğinde takribi olarak 310 milyon dolar zararın pençesine düştü. Geçen yılın aynı döneminde ise, bu rakam 195 milyon dolar civarındaydı. Hasılat yaklaşık yüzde bir 40’lık artışla, 640 milyondan 894 milyon dolara çıktı. EA, yükselen reklam ve geliştirme masraflarını zararının sebebi olarak gösteriyor; ayrıca perakende satıştaki oyunların cirosu ise 2008’in Ekim ayında hissedilir bir düşüş yaşamış. Buna rağmen EA, tüm mali yıl için asgari bir milyar dolar büyüklüğünde bir kâr beklentisi içinde. EA müdürü John Riccitiello: “Oyun piyasasına genel bakış olarak ve EA’in şahsında uzun vadede oldukça iyimseriz. Pazar üç yeni oyun konsolunun gücü ve geniş bant internet erişimli evlerin artışı bazında dolaylı olarak büyüme kaydediyor.” dedi.



Bu optimist bakışa rağmen EA, çalışanlarının yaklaşık yüzde 6’sına tekabül eden 600 kişinin işine son veriyor. Böylelikle 50 milyon dolar tutarında bir masrafın kasaya kalması hedefleniyor.



EA, güncel oyunların başarısından ise memnun. Belli başlı bazı eleştirilere rağmen, “Spore’dan” şimdiye dek takribi iki milyon adet satıldı ki bu da reklam giderlerinin amorti olduğu manasına geliyor denebilir. “Warhammer Online’nin” satışı 1,2 milyona ulaştı ve hâlihazırda dünya çapında 800.000 kadar da kullanıcısı var. Bunlardan ne kadarının abonmanlık aldığı ve ne kadarının deneme sürümünü kullandığı ise açıklanmıyor. Fakat en çok satan oyunları ise tamamen başka bir yapımları oldu: EA, “Madden NFL 09” isimli futbol oyunundan bugüne kadar 4,5 milyon adet sattı.



KAYNAK golem.de


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu