Oyun Haberleri

EA Games, Dragon Age 4 gibi oyunların yapımına karışmama kararı aldı

EA Games tarafında oldukça ilginç ve oyuncular açısından da bir o kadar sevindirici bir gelişme yaşandı. Firmanın başta Dragon Age 4 olmak üzere, yapım aşamasında olan önemli oyunların gelişim sürecine karışmayacağı belirtildi. Peki bu haber ne anlama geliyor?

Dragon Age 4 hikaye odaklı bir oyun olacak?

[reklam=496]

Oyun sektöründe bildiğiniz gibi son dönemde “game as service” tabirini sık sık görmeye başladık. Her ne kadar Destiny gibi oyunlar bu konuda başarılı olsalar da aynı zamanda ortaya Anthem ve Marvel’s Avengers gibi oldukça başarısız örnekler de bulunuyor. Firmaların dayatması sonucu oyunlarını bu şekilde çıkaran yapım ekipleri ise zaman zaman bu konu hakkındaki rahatsızlıklarını dile getirebiliyorlar. İşte tüm bu yaşananlardan ve Anthem Next projesinin iptal edilmesinden sonra EA Games oyun stüdyolarındaki işleyişi değiştireceği rapor edildi.

Daha önce Dragon Age 4 gibi oyunların da çoklu oyuncu modu içereceği ve tıpkı biraz önce saydığımız oyunlarda olduğu gibi “game as servise” dinamiklerine sahip olacağı açıklanmıştı. İşte EA Games‘in bu kararından geri döndüğü ve Dragon Age 4’ün sadece tek kişilik bir hikaye içereceği belirtildi.

Dahası EA Games’in bu kararı almasında Star Wars Jedi: Fallen Order oyununun da payı oldukça büyük olmuş. Düşük beklentilere rağmen bu oyunun iyi bir satış rakamına ulaşması ve oyunculardan aldığı geri dönüş EA Games tarafında da bu değişikliklerin yapılmasının kapısını aralamış.

Alınan bu karardan sonra EA Games’in başta Bioware ve Respawn Entertainment olmak üzere çatısı altında yer alan firmaları oyun geliştirme konusunda darlamayacağı ve serbest bırakacağı rapor edilmiş. Anthem daha önce tek kişilik bir RPG oyunu olarak tasarlanmış fakat EA Games yönetiminin baskıları sonucu çok farklı bir yöne evrilmişti. Açıkçası alınan bu karardan sonra yapılacak oyunları daha da merak ettiğimizi belirtmemiz gerekiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu