Oyun Haberleri

EA Sports müslümana istavroz çıkarttırdı!

EA Sports imzası ile çıkan UFC oyunu gerçekten başarılı bir dövüş oyunu ama oyunun adı bir türlü tartışmalardan kendini kurtaramıyor. Son olarak oyunun kapağı ile ilgili gündeme gelen UFC 2’den oldukça ilginç bir haber daha geldi.

Rakipleri kısa sürede nakavt etmesi ile bilinen Khabib Nurmagomedov, müslüman bir sporcu. Rusya’ya bağlı özerk bir cumhuriyet olan Dağistanlı olan Khabib öyle ki Ramazan aylarında ringe çıkmıyor. Buraya kadar herşey normal ama oyuncunun UFC 2’deki sevincine geldiğimizde işler birazcık karışıyor.

UFC 2’de rakibini devirdiğinde yani maçı kazandığında oyuncunun istavroz çıkardığını görüyoruz. Bu konuda kendi twitter adresinden bir açıklama yapan Khabib “Ben MÜSLÜMANIM ve vaftiz olmadım. EASportsUFC, lütfen benim maç sonu sevincimi değiştirin. Müslüman olan birçok hayranım var ve onlara saygı göstermelisiniz” sözleri ile EA Sports’a mesaj göndermiş.

Neyse ki bu konuda EA Sports’tan yanıt gecikmemiş. Khabib’e özel mesaj yoluyla ulaşan yetkililer yapım ekibiyle hemen irtibata geçtiklerini ve gelecek olan yeni güncellemede bu hatanın giderileceğini özür dileyerek belirtmişler.

Açıkçası oyuncuların kişisel hareketlerine özen gösteren EA Sports’un böyle bir hata yapması oldukça şaşırtıcı olmuş. Yine de bunun bir hatadan kaynaklandığını ve herhangi bir art niyet olmadığını düşünüyorum. Bazıları için önemli olmayabilir ama Khabib Nurmagomedov’un bu konuda hassas olduğunu görüyoruz ve buna saygı göstermek gerekiyor. Neyse ki gelecek olan güncelleme ile birlikte bu hata düzeltilmiş olacak.


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu