Gamescom

EA’den Activision’a dalga geçer gibi sert cevap

Geçtiğimiz gün Gamescom’da Activision pazarlama ceo’su Eric Hirshberg konuşmuş ve Battlefield’ın Call of Duty’yi küçük düşürücü tanıtım politikasını eleştirmişti. Bugün Peter Moore’dan yumuşak bir açıklama gelmişti, ancak asıl fırtına az evvel koptu. EA’den Jeff Brown, Hirshberg’ün açıklamalarına sert tepki gösterdi.

“Büyük lige hoşgeldin Eric. Mesleğinde yenisin biliyorum, ama bunu sana birinin söylemiş olması gerekir. Bu endüstri, rekabetçi bir endüstri ve sinirlenmen için her tür sebep var. Geçen yıl Activision, shooter kategorisinde pazarın %90’ına sahipti. Bu yıl Battlefield 3 sayesinde bu rakamı %60 ya da 70’e düşüreceğiz. Takip eden 2-3 yılda da devam edecek. Eğer bana inanmıyorsan, bir mağazaya git ve Guitar Hero ya da Tony Hawk oyunlarını almayı dene.” – Jeff Brown, EA.

Brown sanırız burada, EA’in oyunları Skate ve Rock Band’in zaman içinde Activision’ın lider oyunları Tony Hawk ve Guitar Hero’yu geride bıraktığını belirtip, aynı şeyi Battlefield gibi oyunlarla da Call of Duty’ye yapacaklarını ima etmiş.

Savaş daha da kızışacak gibi. Biliyorsunuz, Activision patronu Bobby Kotick’ten son zamanlarda ses çıkmıyor. Bu sert açıklama karşısında Activision’ın sessiz kalacağını düşünmüyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu