Makale

Efsanelerle Bir Gezinti #11

Hepinize tekrardan merhaba arkadaşlar. Bu hafta sizlere League of Legends karakterleri arasındaki, bazı bağlardan ve savaşlardan bahsedeceğim. Öncelikle Rengar ve Kha’Zix arasındaki savaştan başlayalım.

Rengar & Kha’Zix
Rengar çok güçlü bir avcıdır, öldüremeyeceği kimse yoktur. Her avını yapmış olduğu koleksiyonuna ekler ve onun karşısında hiçbir avının duramayacağını söyler. O bu şekilde düşünürken karşısına yeni ve farklı bir boyuttan gelmiş bir rakip çıkar. Rengar ile yapmış oldukları savaşta Rengar’ı sağlam bir şekilde yaralar.

İki rakipte de büyük yaralar meydana gelmiştir fakat bu savaşta Rengar tek gözünü kaybetmiştir. İlk defa avıyla yaptığı bir savaşı kaybeden Rengar da, koleksiyonunda yenemediği avı için yer açar. Tekrardan karşılaşacakları günü bekleyen ve birbirlerinin rakibi olan iki karakterlerden av olanı Kha’Zix’tir.

Bu iki şampiyon aslında Alien vs Predator filminden alıntıdır. Kha’Zix farklı boyuttan gelmiş olan uzaylı, Rengar ise Predator’dür. Oyun içerisinde rakip olarak bu iki karakter denk gelirse, belirli bir süreden sonra aralarındaki savaş ortaya çıkar. Eğer birbirlerini öldürürlerse ekstra özellik kazanırlar, assistler de geçerlidir. Rengar, Kha’Zix’i avladığında kolyesi yerine Kha’Zix’in kafası eklenir ve ekstra özellikler kazanır. Eğer Kha’Zix, Rengar’ı avlarsa da dördüncü evrimini gerçekleştirebilir, yani sadece üç geliştirme yapabilen Kha’Zix artık dördüncüsünü de yapabilir. Daha sonra bir karakter öldürüldüğünde görev sona erer.

Diğer karakterler arasındaki bağlara da değinelim.

Lux ve Garen kardeşlerdir. Kendi hayatlarını Demacia için savaşmaya adarlar. Yapmış oldukları savaşlarda, onlar için her zaman Demacia önemlidir. Darius ve Draven da kardeşlerdir ancak aralarındaki bağın sevgiye dayalı olduğu söylenemez. Darius’un gölgesi altında kalmış olan Draven’ın amacı, kendisini Darius’a kanıtlamaktır.

Cassiopeia ve Katarina da kardeşlerdir. Katarina ailede şımartılmış olan bir kızdır ve Cassiopeia her zaman arka planda kalmıştır. Cassiopeia’nın vermiş olduğu yanlış kararlar doğrultusunda babası ona lanet okur ve Cassiopeia da yılana benzer bir hale gelmiştir. Cassiopeia ızdırap dolu çığlıklar atmıştır ve bütün şehir, bu çığlıkları duymuştur. Çevresi için uygunsuz bir hale gelmiş olan Cassiopeia birlikten ayrılır ve Noxus’un hizmetinde hayatına devam eder.

Katarina masum bir çiçek gibi gözükse bile, bu görüntünün altında kendisi de bir yılandır. Sizlere küçük bir tüyo da vereyim. Eğer oyun içerisinde rakip olarak karşınıza Katarina gelirse, o ultisini kullandıktan sonra sizde ultinizi kullanın ve onu taşa çevirin. Bu şekilde onun ultisini engellenmiş olacaksınız. Sonrasında Katarina’yı kolaylıkla öldürebilirsiniz.

Bu haftalık bahsedeceğim karakterler bu kadar. Gelecek yazılarımda, diğer karakterlerden de söz edebilirim sizlere. Bu şekilde bağı bulunan, daha pek çok karakter bulunuyor. Haftaya görüşmek üzere.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu