Makale

Efsanelerle Bir Gezinti #15

Hepinize tekrardan merhaba arkadaşlar ben Hakan. Bu hafta sizlere Örümcek Kraliçe Elise’ı tanıtacağım. Kendisiyle oynamayı çok severim. Özellikle normal karakterlerden daha fazla yeteneği olması benim çok hoşuma gidiyor. Kendisi ister yetenek gücü isterse de saldırı hızı kasabilir. Bu tamamen oynayış stilinize bağlıdır. Ben genelde karma olarak giderim, yani yarı saldırı hızı yarı yetenek gücü kasarım. Şimdi biraz yeteneklerinden bahsedelim.

Elise’ın pasif yeteneği örümcük sürüsü sizin çevrenizde dolaşan ve sizle birlikte hareket eden örümcekler verir. Örümcekleriniz öldüğünde geri getirmek için insan formuna geçip büyü yapmalısınız. Her büyü yapışınızda pasifinize bir örümcek ekleniyor.

Elise’ın Q yeteneği insan halindeyken, rakibinin canı ne kadar çoksa ona orantılı olarak hasar veriyor. Örümcek halindeykense rakibe atılmanızı sağlıyor ve rakibin canı ne kadar azsa ona doğru orantılı olarak hasar veriyorsunuz.

Elise’ın W yeteneği insan halindeyken, içi zehir dolu küçük bir örümcek yollamanızı sağlıyor. Bu örümcek düşamana ciddi hasar vererek patlıyor. Örümcek halinde kullanıldığında ise rakibten can çalmanızı sağlıyor ve Elise ile örümceklerinin saldırı hızını arttırıyor.

Elise’ın E yeteneği insan halindeyken, rakibi sersemleten bir koza fırlatmanızı sağlıyor. Örümcek formuna geçtiğinizde ise Elise ve yavruları havaya zıplıyor bir rakibin üzerine atılabiliyor. Eğer bir rakibi işaretlemezseniz Elise tekrardan aynı yere iniş yapıyor.

Elise’ın ultisi ise düşmanı öldüren ya da hasar veren cinste değil. Örümcek formuna geçmenizi ya da insan formuna geçmenizi sağlıyor. Ayrıca ultinize verdiğiniz her puan büyü hasarınız ile örümcek sayınızı arttırıyor.

Elise’a dizdiğim rünler genelde saldırı hızı ile yetenek gücü arasında oluyor. İsterseniz tank olarakta rün dizebilirsiniz. Kabiliyet puanlarını ise dizdiğiniz rünlere doğru orantılı verebilirsiniz. Çok çeşitli bir karakter olduğundan dolayı alt koridor hariç her koridor da rahat bir şekilde oynanabiliniyor. Ben Elise ile genelde yukarı koridorda oynuyorum. Orada oynamak daha rahat geliyor.

Oyuna başlarken Doran yüzüğü ve iki kırmızı pot ile başlayabilirsiniz. Daha sonra savaşın gidişatına göre Rylai’nin Kristal Asası’nı, Rabadon Şapkası’nı, Cehennem asasını satın alabilirsiniz. Başka bir yazıda görüşmek üzere.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu