Makale

Efsanelerle Bir Gezinti #2

Merhabalar Sihirdarlar! Bir League of Legends gezintisine daha hoşgeldiniz! Bu haftaki yazımızda ben Barlas “Xenisse” Ömür sizlere 5’e karşı 5 haritasının özelliklerini ve başlangıç taktiklerini anlatacağım.

Bildiğiniz üzere harita iki adet üssün karşılıklı konuşlanmasından ve bu iki üssü birbirine bağlayan 3 adet koridordan oluşmakta. Her koridorda 3er adet savunma amaçlı kule bulunmakta ve üslerin merkezi olan “Nexus” ta ise ikişer adet kule bulunmaktadır iki tarafta da. Bu tarafların haritanın sol alt köşesinde bulunanı Mavi takım, sağ üst köşesinde bulunanı ise Mor takım üssü olarak geçmektedir. Takımlar 5’er sihirdardan oluşmakta ve oyunun amacı karşı takımın Nexus’unu patlatmaktır. Her iki takımın da oyun boyunca koridorlara kontrolleri dışında gönderilen “minyon” isimli askerleri bulunmaktadır. Bu askerler 4 tiptedir. Ilk tip dayanıklı ve yakın dövüşçü minyonlardan oluşmakta. Bu minyonlar defansif olarak iyi fakat hasar anlamında biraz düşük kalmaktadırlar, bir nevi minyonların tankları diyebiliriz bu arkadaşlara. Ardından da büyücü minyonlarımız var.

Bu minyonlar ise uzak mesafe, yakın dövüş minyonlarına göre daha az defansif ve daha fazla hasar veren tiplerdir. Diğer bir tip minyonumuz ise katapult denilen minyonlardır. Bu minyonlar 35.  dakikaya kadar 3 minyon dalgasında bir, o dakikadan sonra da 2 minyon dalgasında bir çıkmaktadır. Diğer iki tip minyonlara göre bu minyonlar daha dayanıklı ve daha fazla hasar vermektedir.

Son tip minyonlarımız ise karşı takımın inhibitörünü yıktığımızda çıkan süper minyonlardır. Bu minyonlar oyundaki en güçlü minyonlar olup öldürmesi güç ve verdiği hasar da yüksektir. Oyundaki minyon katletme sayınız kazandığınız para ile doğru orantılı olduğundandır ki minyon öldürmek gerçekten koridorda önemli bir niteliğe sahiptir.

Minyonları verdikleri para ödülleri sırasıyla 23, 17, 27 ve 23 şeklindedir. Bu değerler oyun ilerledikçe artmaktadır. Farmlamak dediğimiz minyon ve canavar katletmek oyun içerisindeki en önemli şeylerden biridir zira oyunda ne kadar altın kasarsanız o kadar iyi eşyalar çıkarak koridorunuzu daha rahat kontrol altına alabilirsiniz.

Minyonlardan sonra ise canavarlar var. Canavarlar, haritada orman olarak nitelendirilen koridor aralarındaki ormanlık alanda belirli kamplarda belirli sürelerde çıkan yaratıklardır. Bunlar aynı minyonlar gibi altın ödülü vermektedirler ve güzel taktiksel avantajlar sağlamaktadırlar oyunculara. 7 tip canavar mevcuttur oyunda

Bunlardan ilki kurtlardır. Kurtlar, bir büyük iki tane de küçük kurt olarak bulunurlar ve büyük kurt, küçük kurtlara göre öldürmesi daha zor bir yaratıktır.

Büyük kurtun para ödülü 55 altın, küçük kurtların altın ödülü ise 5’er altındır. Ardından ise Hayaletler var. Hayalet kampı 1 büyük 3 küçük hayaletten oluşmaktadır.  Bu kampa ifrit kampı denmektedir oyunda. Büyük ifrit diğer üç küçüğe göre öldürmesi daha zor bir canavardır.

Büyük ifritin para ödülü 30 altın, küçük ifritlerin para ödülü ise 4 altındır. Ardından ise ikiz golemler var. Bu golemlerden biri diğerine göre daha güçlüdür ve öldürmesi daha zordur. Büyük golemin para ödülü 56 altın, küçük golemin para ödülü ise 15 altındır.

Bu canavarlardan sonra ise iki adet antik canavarımız mevcut. Bu antik canavarlardan biri antik golemdir. Antik golem yanında iki adet genç kertenkele ile bulunmakta, öldürmesi çok güç bir canavardır. Öldürünce aldığınız 72 altın ödülünün yanı sıra size 2.30’luk bir süre boyunca veya ölene kadar üzerinizde kalan bir özellik vermektedir. Bu özellik 5 saniyede 25 mana yenilenmesi ve bekleme süresinde %20’lik bir azalma vermektedir size.

Özellikle büyücü ve mana harcayan şampiyonlar için vazgeçilmez bir artıdır. Bu canavardan sonra ise büyük kertenkele kampı var. Bu kampta yine iki adet genç kertenkele ve büyük kertenkele mevcut olup büyük kertenkele yine diğer küçük kertenkelelere göre öldürmesi zor bir canavardır. Büyük kertenkelenin öldürülmesiyle birlikte 72 altın ve büyük kertenkelenin kutsaması özelliğini alırsınız. Bu da antik golem gibi size 2.30’luk bir süre veya ölene kadar hasarınızın bir bölümünün gerçek hasar, ve düz vuruşlarınızın rakibin hareket hızını yavaşlatmasına sebebiyet verir hale gelmesini sağlayan bir özellik kazandırır.

Bu canavarların ardından ise oyundaki ikinci en güçlü canavar gelir: Ejderha. Ejderha bütün takımınıza 190 altın ödül verir ve son vuruşu yapana da ekstra 25 altın verir. Ejderha takımınızı kalkındırmak için çok güçlü bir canavardır. Ejderhanın ardından ise oyunun en güçlü canavarı gelir: Baron Nashor.

Baron Nashor oyundaki öldürmesi en zor canavardır ve en az 2 şampiyon tarafından öldürülebilir. Baron katledildiğinde tüm takımınıza 300’er altın verir ve kesene ekstra 25 altın verir. Bunun yanısıra Baron, tüm takımınıza 4 dakikalık saldırı gücü, yetenek gücü, can ve mana yenilenmesi özelliği verir. Canavarlardan küçük olan kamplar(ifrit, kurt ve ikiz golemler) 1:40’ta haritada belirir ve her 1 dakikada yeniden çıkarlar. Mavi ve kırmızı özellikli kamplar ise 1:54’te belirir ve kesildikten 5 dakika sonra tekrar çıkarlar. Ejderha 2:30’da çıkar ve her 6 dakikada bir tekrar belirir.

Baron Nashor ise 15. dakikada çıkar ve her 7 dakikada bir güçlenerek geri gelir.

Bu haftalık bu kadar arkadaşlar. Sizlere sihirdar vadisini tanıttık, haftaya ise şampiyon tipleri ile tekrar karşınızda olacağız. Görüşmek üzere!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu