Oyun İncelemeleri

Epic Mickey 2 The Power of Two (PS3 inceleme)

Çocukluğumun kahramanı Mickey ile tekrar bir araya geleceğimi hiç düşünmezdim. Özellikle siyah – beyaz çizimlerini hatırlıyorum da, sırf o zamanların hatrına müzikallerini bile takip ettiğim zamanlar olmuştur.

Epic Mickey ilk çıktığı zamanlarda, çocuk oyunu olduğunu bilmeme rağmen, sırf merakımı gidermek adına oynadığım oyunlardan biriydi. Bu bağlamda büyük beklentilerim de yoktu. Ne yazık ki ciddi hayal kırıklığına uğradığımı söylemek zorundayım. Sadece hikaye değil, aynı zamanda grafik de, oynanışı da başlı başına hayal kırıklığından ibaretti.

Fırçamızı elimize alıp Epic Mickey 2 The Power of Two’da Wasteland’ı tekrar kurtarmak için neler yapacaksınız görelim.

Fırçanıza kuvvet
Mickey’nin merakı yüzünden Wasteland’in neredeyse yok olacağını hatırlıyorsunuzdur. The Mad Doctor’u da hatırladığınızdan eminim.

Yen Sid’in yeni yarattığı dünyada, unutulmaya yüz tutmuş Disney karakterleri tekrar bir araya gelerek, gözlerimizi şenlendirmeye hazırlar.

Epic Mickey 2 The Power of Two, sulu boya temasının tekrar bizlerle buluşmasını sağlıyor. Oswald’ı tekrar takım arkadaşımız olarak yanımıza alıyoruz. Epic Mickey 2 The Power of Two, ilk oyunda bizlere sunulmayan karakter konuşmalarına kavuşmamızı sağlıyor. Bu da açıkçası oyuna katılan önemli bir artı. Çünkü ilk oyunda, tanınan karakterlerin bile konuşamaması 1938’li yıllara dönmemizi sağlıyordu. Eski yıllara göndermeler barındıran Epic Mickey, ikinci oyununda daha renkli ve daha geveze.

Oyunun dinamiklerine bakarsak, eksik olan ve giderilemeyecek hatası çok. Özellikle oyunun başında sıkılmanız mümkün. Eğer oyuna alışıp, eğlenceyi bir an önce tatmak istiyorsanız sabretmek zorundasınız. 

Tercih sizin
İlk oyundaki gibi tiner kullanarak Wasteland’i yok edebilirken, boyanızla da tüm parçaları tekrar bir araya getirebiliyorsunuz. Yalnız sizi bir konuda uyarmak zorundayım, kamera açıları PS3 platformunda zayıf kalıyor. Köprülerden hızla koşarken, kendinizi yerin yedi kat dibinde bulabilirsiniz.

Tercih demişken, her bölümü bitirdiğinizde ödül verilebiliyor ve isterseniz ödülünüzün eksiğini tamamlayıp başarım puanı elde edebiliyorsunuz, isterseniz de ödül almayıp Mickey’nin aslında para peşinde olmadığını gösteriyorsunuz. Doğal olarak oyun, tercihlerinize göre ilerleyebiliyor. Yalnız bu, hikayede herhangi bir değişiklik yaratmıyor.

Epic Mickey 2 The Power of Two, hikaye olarak güven ve sevgi üzerine odaklanmış. Oswald, biricik aşkı Ortensia’ya Çılgın Doktor’un aslında iyi biri olduğunu savunurken, Mickey de Çılgın Doktor’da hala iyi bir şeyler olduğunu düşünüyor.

Çılgın Doktor’un ikinci şansını bir kenara bırakırsak, ilk oyundaki gibi sıkılmamızı engelleyen birkaç unsur var. Mickey ve Oswald ikilisiyle ilerlerken, şehir içerisindeki başka çizgi karakterlerin de yardıma ihtiyacı olacak. İnek Clarabelle’ye yardım ederken, Gus da bize rehberlik etmeye devam edecek. Çılgın Doktor ne kadar söz verse bile, Ortensia ona güvenmemekte ısrar edecek. Ayrıca düşmanlarınızı isterseniz tinerle yok ederken, boyanızla kendi tarafınızda olmalarını da sağlayabilirsiniz. Tercih sizin.

Fırça ve kumanda?
Mickey’nin tiner ve boyayla bir araya gelen gücünü biliyoruz. Epic Mickey 2 The Power of Two, her detayı incelemek zorunda kalacağımız bir oyun. Küçücük bir kulübenin kenarında, tamamlanması gereken bir telefon olabilir ya da aslında yıkılması gereken bir binanın hemen altında güzel bir hazine sandığı parıldıyor olabilir.

Oswald’ın da hünerleri mevcut. Elektrikli kumandasıyla, Mickey’nin tamir edemediği elektronik eşyalara el atabiliyor veya sizin aslında ulaşamacağımız yerlere koca kulaklarıyla erişmenizi sağlıyor.  

Epic Mickey 2 The Power of Two’nun güzel yanlarından biri, co-op özelliğinin olması. Siz Mickey’yi kontol ederken, başka bir arkadaşınız da Oswald’la oynayabilir.

Kontroller, grafikler ve altyazı
Epic Mickey 2 The Power of Two, özellikle kamera açısından oldukça geride kalmış durumda. Ne kadar çizgi karakterlerin bir araya gelmesinden hoşnut kalsam bile, ilk oyundaki o tırtıklanma efektine çözüm bulunamamış.

Tüm platformlardaki en önemli özellik olan zıplamak, Epic Mickey 2 The Power of Two için bir işkence halini almış. Mickey veya Oswald’ı bir yerden, başka bir yere zıplatırken kamera açınız kontrolsüz şekilde dönebiliyor.

Tiglon’un güzelliklerinden biri, oyuna Türkçe altyazı seçeneğini koymuş olması. Birkaç imla hatası dışında, Türkçe altyazıların başarılı olduğunu söyleyebilirim.

Yaş sınırı
Epic Mickey 2 The Power of Two’nun gerçekte bir çocuk oyunu olduğunu unutmamak gerekiyor. Bu nedenle, beklediğiniz o destansı hikaye aslında olmayacak. Müzik ve sesler ne kadar başarılı olursa olsun, hikaye başlarda sizi sıkabilir. Biraz sabrederseniz iki, maksimum üç bölüm sonrasında hikayenin akıcılığı, giriş videolarından sıkılmanızı önleyebilir.

Eksikliği kadar, Mickey’nin hatırına artılarını da göz önünde bulundurarak eğleneceğini söyleyebilirim. Bu yüzden Oswald ve Mickey’nin kalbini kırmamak adına oyunu oynamaya değer.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu