Oyun Haberleri

Eski çalışandan Amazon oyunları için korkunç iddialar

Amazon sorumluları uzun yıllardan beri başarılı bir oyun bölümü kurmaya çabalıyor. Amazon Prime Gaming, Twitch ve oyun basını ortaklıklarının yanı sıra Amazon Game Studios altında geliştirdikleri Lost Ark ile New World gibi Amazon oyunları üzerindeki çalışmaları bu programa dahil.

Amazon Game Studios’un sözde eski bir çalışanı, resmi Lost Ark forumunda yayıncının çalışma ortamı ve oyunları hakkında olumsuz yorumlarda bulundu. Yine aynı kişiye göre, firmanın oyun endüstrisinde asla başarıya ulaşamayacağını düşünmesinin ardında bu yanlışlar yatıyor.

Amazon oyunları çıktıktan sonra birçok kez iptal edildi

Ekim 2016’da Amazon’a göre başarılı olması beklenen PC ve konsol projeleri sunuldu. Breakaway, 4vs4 takım tabanlı çok oyunculu beat’em up oyunu daha kuluçka aşamasında 2018’de iptal edildi. Benzer şekilde, oynaması ücretsiz çok oyunculu üçüncü şahıs nişancı oyunu olacak olan Cruible da o kadar feci şekilde çıktı ki oyun beta sürümüne indirilip ardından tamamen iptal edildi.

Amazon oyunları çıktıktan sonra birçok kez iptal edildi

Amazon Game Studios iki başarısız oyunun ardından üçüncü projeleri olan New World’a girişti. Oyunun sunucuları hala çevrimiçi ve Amazon açılış anında neredeyse bir milyon oyuncuyu Aeternum’a çekmeyi başardı

Oyuncu sayıları süreç içerisinde hızla düştü. Steam listelerine göre, oyunu şu anda aynı anda çevrimiçi oynayanların sayısı sadece 21.000’in biraz üzerinde. Hemen hemen on aylık, bu kadar iddialı bir MMO projesi için hiç de etkileyici bir sayı değil. 

Amazon’un iptal ettiği oyunların listesinde Breakaway, Crucible, Nova, Intensity ve Lord of The Rings MMO’su yer alıyor. Bunun karşısında şirketin PC ve konsollar için gerçekten çıkardığı oyunların listesi The Grand Tour Game, Twitch genişletmesi Dragon’s Lair ve New World’dan oluşuyor. Dolayısıyla Amazon oyunları oynamaya sunulmuş olsa da sonradan iptal olmaya oldukça yatkın.

Amazon Game Studios’un en büyük başarılarından biri, sadece Batı’daki yayıncılığını üstlendikleri ve aslında Smilegate tarafından geliştirilen Lost Ark oluşturuyor. Diğer bütün bölgelerde kutlanan oynaması ücretsiz MMO oyununun karşısında yayıncı olarak yine Amazon eleştiri yağmuruna tutulanlar arasında.

Oyuncular, Amazon’un oyundaki bot saldırıları, iletişim sorunları, güncelleme politikaları, sunuculardaki yersiz bakım çalışmaları hakkındaki çalışmalarından hiç de memnun değil. Bu sebeple Lost Ark, Amazon oyunları arasında başarıyı yakalayıp zamanla kaybedenlerden biri olarak görülüyor.

Amazon Game Studios’un eski çalışanı işin aslını açığa vurdu

Amazon’un çok başarılı olabileceğinin yanı sıra bu kadar başarısızlıkla ve talihsizlikle dolu bir yoldan da gidebileceğini gösteren bu sonuçların ardında neler yatıyor? Eski bir Amazon Game Studios çalışanı olduğunu iddia eden bir kişi, Lost Ark forumunda Amazon oyunları ardında neler döndüğünü anlattı. Forum girdisinin Amazon tarafından kaldırılmasına rağmen, sitenin arşivlenmiş haline ulaşmak hala mümkün.

Amazon Game Studios'un eski çalışanı işin aslını açığa vurdu

Kendisini Mateo olarak adlandıran bu kişi, anlattıklarına göre Amazon Game Studios’ta Games Specialist olarak çalışıyordu. Eski işverenine pek ısınamamış veya tamamen soğumuş olmalı ki şu önemli açıklamalarda bulundu:

  • “Lost Ark Müşteri Hizmetleri ne yeterince kaynağa ne de oyun hakkında bilgiye sahip. yardımcı olabilecekleri yalnızca iki konu var, bunlar: karakteri bir yere ışınlamak (yükleme problemleri) ve karakteri geri yüklemek (istisnai durumlarda). Geri kalan her şeyi kendileri de internetten aratıyorlar.”
  • Çalışma ortamının çok kötü olduğu ve “Karalama kültürü”nün hakim olduğu ifade ediliyor. “Çalışanlar olarak hiç değeriniz yok.” İş arkadaşlarının da aynı şekilde Amazon ve oyuna karşı bir hayal kırıklığı içerisinde olduğunu belirtiyor. (Yapılan ödemelerin yetersizliğinden bahsediliyor) “Potansiyeli olan oyunlar duvara karşı sürülüyor. (Lost Ark gibi)”
  • Mateo, çalışanların bile oyunu satın almak durumunda bırakıldığını belirtiyor. “En büyük sorun, Amazon’un yalnızca satışlara ve karlara önem vermesi. Burada oyun geliştirme tutkusu yok. Bu tutkuya sahip olanlar Amazon’dan hayal kırıklığı ile kaçıyor.” 

Bu iddialara henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Mateo’nun Amazon oyunları ve stüdyo hakkındaki iddialarının beraberinde herhangi bir kanıtın gösterilmemesi de işin bir başka önemli açısı. Yine de eleştirileri mevcut durumlarla göz önüne alındığında eşleşiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu