Oyun İncelemeleri

EyeToy

Elektronik eğlencede devrim başlıyor!

Geleceğin eğlencesine günümüz penceresinden bakmak bu olsa gerek. Geçen yıl E3’te duyurulan ve Sony tarafından geliştirilen EyeToy: Play sistemi bize interaktif eğlencenin kapılarını ardına kadar açıyor! Artık herkes oyun oynayabilecek!( Konsol düşmanı babalar bile:)

SCEE’den Dr.Richard Marks bir PS2’ye webcam takıp neler yapabileceğini araştırırken, fikri benimseyen Sony kısa sürede bu interaktif eğlenceyi oturma odamıza getirdi. Özellikle karışık oyun kontrollerinden çekinen, öyle her kallavi oyunu oynayamayan küçükleri ekran başına kilitleyecek sistem, sınırları zorluyor.

EyeToy’u ilk aldığımda arkadaşlarımın ‘hımm bu ne be’, ‘aç hele içinden ne çıkacak’ homurtuları arasında oyunu ve webcam’i kutusundan çıkarıp PS2’mize bağladık. İlk ekran görüntüsüyle adeta şok geçirdik. Vücut hareketlerimizi algılayan ve ona göre seçilebilen menüler. Hemen tutorial bölümüne kısa bir giriş yaptık. Yaşlı bir adamın bize EyeToy’u nasıl kullanacağımızı anlatması hepimizi kopardı. Kullanım oldukça basit olduğundan tereddütsüz oyuna daldık.

Herkes oynayacak…Oyna!!!

EyeToy, kurulumu ve kullanımı oldukça basit bir sistem. Televizyonun üzerine ortaya gelecek şekilde konumlandırdığınız webcam’i ekranda belirtilen açıya göre ayarlıyorsunuz. Yalnız dikkat etmeniz gereken birkaç şey var. Odada yeterli ışığın bulunması ve kameradan iki metre ilerde olmalısınız. Gerisi çocuk oyuncağı, ekrana görüntünüz geliyor ve el sallamak kaydıyla menüler arasında özgürce dolaşabiliyorsunuz.

Listede bizi bekleyen tam 12 farklı oyun bulunuyor. Oyuna başlamadan fotoğraf çekme kısmı var. Sizler mutlu, kızgın ve salak pozlar verip profilinizi yaratıyorsunuz.

Sistemin çalışma mantığı…

EyeToy basitçe üzerinde hareket algılayıcısı ve mikrofonu olan bir Webcam. Oyuncunun pozisyonu ekran üzerinde belirleniyor ve yaptıklarınıza göre sizi algılayabiliyor. Aslında konsollarda kullanılan Joystick’lerden çok daha basit bir sistem, ancak sonuçları inanılmaz.

İşte oyunlar…

Kung Foo: EyeToy oyuncuları tarafından en sevilen oyun. Sağdan soldan fırlayan küçük ninjalar’ı tokatlıyorsunuz. Bölüm aralarında da bonus tahtaları kırıyorsunuz. Oyunda her geleni pataklayıp gaza gelince birden Matrix moduna giriyoruz. (Ağır çekimde pataklamak daha kolay). En son bir Boss’la karşılaşıp bölümü bitiriyorsunuz.

Boxing Camp: Bir robotla ringe çıkıyorsunuz ve 30 saniyelik raundlar üzerinden sıkı bir boks maçı yapıyorsunuz. Aparkat, kroşe ne ararsanız var. Hatta kafa bile!( Ayakla vurmayı denemeyin yasak! Sistem hile yaptığınızı algılayabiliyor.) 

Boogie Down: Mükemmel bir dans oyunu. Seçebileceğiniz dört farklı müzik türü var. Birini seçip dansçı kızın hareketlerini taklit edip belli bir süre içinde bölümleri tamamlamaya çalışıyoruz.( Burada öğrendikleriniz Laila’da bile işe yarar:)

Wishi Washi: Oldukça basit ve eğlenceli bir oyun daha. Tüm vücudunuzu kullanarak cam silmeye çalışıyorsunuz. Ekrandaki köpükleri belli bir vakit içinde temizledikçe, bir sonraki kata çıkıyorsunuz ve oyunu bitiriyorsunuz.

Bunların dışında sizi bekleyen sekiz oyun daha var. Oyunlarda arta kalan zamanda Playroom’da takılmak da ayrı bir keyif ( Lunaparklardaki komik aynalı odaların bir benzeri). Oyunları bitirdiğinizde Hall Of Fame’de fotoğrafınız çekiliyor ve biri sizden yüksek puan alana kadar resminiz orada asılı duruyor.

Başından beri geçiştirdiğim önemli bir nokta ise interaktif eğlencelerin inanılmaz yorucu olduğu. 3 kat boyunca cam silmek veya 2 Round boks maçı sıcak yaz aylarında nefes nefese kalmanıza neden oluyor. Zaten EyeToy şu anda tüm dünyanın vazgeçilmez oyunlarından biri olmuş durumda. Diğer yapımcıların da kısa sürede EyeToy’dan etkilenip kontrolörden bağımsız eğlenceyi evimize getirmelerini bekliyoruz.

Pro Puan:

* Oyunlarda devrim yaratan buluş-gerçek interaktif eğlence. Webcam’i PC’de de kullanabilme.

*Tek başına oynadığınızda bir yerden sonra sıkabiliyor. Bedensel olarak oldukça yorucu.

*Geleceğin eğlencesini evimize getiren EyeToy gelecekte var olacak oyunlar için olumlu sinyaller veriyor. Zaten Sony’nin EyeToy hakkında yaptığı bir açıklamaya göre; bu sistemin Rally oyunlarından tutun FPS oyunlarına kadar değişik biçimlerde kullanılabilmesi mümkün olacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu