Mod/Map İnceleme

Far Cry 5: Hours of Darkness

Far Cry serisi her oyunu ile bizlere özellikle özgürlük ve delilik arasındaki ince çizgiye yaklaştırarak her defasında akılda kalıcı bir deneyim sunmayı başarıyor. Far Cry 3 ile bu çizgisini net şekilde ortaya koyan yapım, 5. oyun ile birlikte hem satış rakamları, hem de inceleme notları ile Ubisoft’ta yüzleri güldürdü. Oyunun çıkışı ile birlikte duyurulan iki DLC’den biri olan Vietnam temalı Hours of Darkness DLC’si ise geçtiğimiz günlerde oyunculara sunuldu. Ana oyundan oldukça farklı bir temaya sahip olan Hours of Darkness, bizleri tarihin en kanlı savaşlarından birine, Vietnam’a götürüyor.

Far Cry 5: Hours of Darkness İnceleme

Far Cry 5‘in kurgusal Hope County temasından tamamen farklı bir çizgide ilerleyen Hours of Darkness‘da, Hope County’de yaşayan Wendell Redler isimli bir kişiyi kontrol ediyoruz. Tamamen yeni bir temaya sahip ormanlarla kaplı Vietnam haritasında geçen DLC’de, küçük askeri bölgelerle dolu bir ortam bizleri bekliyor. DLC boyunca ise bu harita üzerinde ilerleyek verilen görevleri yerine getirmeye çalışıyoruz.

Ana oyundan farklı olarak aksiyondan daha çok gizliliğe önem veren Hours of Darkness DLC’si içerisinde, gizlilik temasını sevenleri memnun edecek içerikler bulunuyor. Ancak dilerseniz yine de silahlarınıza güvenip ortalığı ateşe verebilirsiniz. Hızlıca oynadığınız takdirde DLC’yi bir saat gibi kısa bir sürede bitirme şansınız var. Ancak harita boyunca zaman harcatacak da birçok element mevcut. Eğer yan görevler ile uğraşırsanız oynanış süresini 2 buçuk, 3 saate kadar çıkarmanız mümkün. Örneğin kurtardığınız askerler oyun içerisinde sizlere yardımcı olabiliyor. Tıpkı ana oyundaki Gun For Hire sistemine benzer şekilde çalışıyor bu sistem. Oyun içerisinde hayli yardımcı olan yan karakterlerimize baktığımızda, Ubisoft‘un yan görevlere ağırlık vermemizi beklediğini anlayabiliyoruz.

Oyunu normal şekilde bitirdikten sonra iki farklı mod daha aktif oluyor. Bu mod’lardan biri Survivor Mode, bu mod’u aslında Hard zorluk seviyesi gibi de kabul edebiliriz. Kısaca özetlemek gerekirse daha az can ve daha küçük bir envanter ile başladığınız mod’da oyun daha zor bir hal alıyor. Ayrıca bir de Action Movie Mod’u bulunuyor. İsminden de anlaşılabileceği gibi DLC’yi bir aksiyon filmine çeviren bu mod’da daha fazla patlama çatlama ve çok daha fazla cephaneye sahip olup ortalığın tozunu dumanına katıyoruz.

Far Cry 5 ile Hours of Darkness arasındaki en temel farklardan biri, oyundaki dostlarımızın Far Cry 5’deki gibi ölümsüz olmaması. Oyun içerisinde onları kurtarsanız dahi çatışma esnasında tamamen ölmeleri mümkün. Eğer DLC boyunca herkesi hayatta tutma gibi bir çaba içerisine girerseniz, sürekli olarak dostlarınızın can barına dikkat etmenizde fayda var. Aksi takdirde sevdiğiniz yol arkadaşlarınızı kaybedebilirsiniz.

Ayrıca oyun içerisindeki yeni perk sistemi de keyifli gözüküyor. Ana oyundan farklı olarak örnek vermek gerekirse, gizli şekilde öldürdüğünüz bir düşman size daha hızlı hareket etme imkanı veya düşmanları otomatik olarak işaretleme gibi özellikler sunuyor. Ancak düşmana gözükürseniz bu perkleri kaybediyorsunuz. Ancak DLC’nin her anında oyun sizden mümkün olduğunca sessiz ve gizlilikle ilerlemenizi istiyor. DLC’nin de ana teması bu yönde ilerliyor.

Uzun lafın kısası Far Cry 5‘in House of Darkness DLC’si, benzer oynanış elementleri ile farklı bir tad almak isteyenler için keyifli bir iki saat geçirmenize olanak sağlıyor. Eğer oyunun Season Pass‘ine sahipseniz DLC’yi denemenizi tavsiye ediyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu