Röportaj

Fatal1ty röportajı

Merlin’in Kazanı’nda daha önce de çok değerli isimleri konuk etmiştik. Şimdi ise online arenanın en iyisiyle konuştuk. Ödüllü turnuvalarda gösterdiği performanslarla kısa sürede zirveye yerleşen Fatal1ty, konuğumuz oldu. Biz sorduk, o cevapladı. Yardımlarından dolayı Özgür Yıldız’a da teşekkürler.

Şimdi içeriye buyurun…

* Merlin’in Kazanı (MK): İlk oynadığınız oyun neydi?

* Johnathan Wendel (Fatal1ty): Microsoft Flight Simulator.

* MK: Kullandığınız oyun ekipmanları ve PC konfigürasyonunuz nedir?

* Fatal1ty:

– Intel Core i7 Extreme Edition
– Creative Fatal1ty Sound Blaster Titanium Championship Series
– Creative Fatal1ty MK II Kulaklık
– OCZ Fatal1ty RAM
– OCZ Fatal1ty 750 watt PSU
– GeForce GTX 295
– nVidia 3D gözlük
– Fatal1ty mouse pad (gri)
– Fatal1ty klavye
– Microsoft Intellimouse 3.0 (500 hz’e overclock edilmiş)

* MK: En sevdiğiniz oyun türü hangisi?

* Fatal1ty: FPS’ler tabi ki. Bu dünyada ne zaman isterseniz, ne isterseniz yapabilmenizin özgürlüğünü seviyorum. Sanal bir dünyada yıllardır ortaya koyduğum yoğun çalışmayla her şeyi öldürebileceğimi hissediyorum. Yakın zamanda çıkacak yeni FPS’leri dört gözle bekliyorum.

* MK: Favori çoklu oyuncu oyununuz nedir? En sevdiğiniz multiplayer oyunu söyler misiniz?

* Fatal1ty: Bugüne kadar oynadığım en iyi multiplayer Quake 3 Arena’ydı. Halen oynanıyor. 1999’da çıktı ve hala sıkı ve bağlı bir topluluğa sahip. Kısa zaman önce QuakeLive’la tekrar sunuldu. Bu ağustos ayında QuakeCon’a, id Software ve oyunlarına desteğimi göstermek için katılacağım.

* MK: Profesyonel oyunculuğa nasıl başladınız?

* Fatal1ty: FPS dünyasında 3-5 sene normal bir oyuncuydum. Ancak bulabildiğim yarışmalara katılma konusunda istekliydim. 15-18 yaşlarımda yerel ve bölgesel turnuvalar kazandım ve sonrasında en iyi profesyonellerle yarışabilme şansım olduğunu fark ettim. Sonra arabama atladım ve Teksas’a çalışmaya ve yarışmaya gittim. Ardından kendimi 18 yaşımda 4000 dolar kazanmış ve profesyonel oyunculuk kariyerime başlamış buldum.

* MK: Daha önce de bir turnuva için ülkemize gelmiştiniz. İzlenimleriniz nelerdi?

* Fatal1ty: 2005 yılında Türkiye’yi Painkiller oynamak için ziyaret etmiştim. Çok çalışıyor olmama rağmen çok güzel vakit geçirdim. Okulda, Dünya Tarihi dersinde gördüğüm yerleri, kendi gözlerimle görmek gerçekten ilginçti. Yerebatan Sarnıcı’nı ziyaret ettim ve Medusa’nın heykelini gördüm. İnsanların 400-600 sene önce şehir partileri düzenlendiği söylendi ve bu bana çılgınca geldi.

* MK: Profesyonel oyunculuğa adım atmak isteyenlere önerileriniz nelerdir?

* Fatal1ty: Çevrimiçi olarak en iyi eğitimi bulabilirsiniz, ancak LAN’dan oynarsanız bundan çok daha fazlasını öğrenirsiniz. Yani olabildiğince LAN partilerine katılın. Diğer oyuncularla konuşmak ve fiziksel olarak orada olmak, onlarla Internet’te konuşmaktan daha yararlıdır. LAN partilerinden sonra oynayışımın her geçen gün daha da iyiye gittiğini görüyorum.

* MK: id Software’in yeni oyunlarından neler bekliyorsunuz?

* Fatal1ty: Quake Live muhteşem, ancak RAGE ve Doom 4’ü de bekliyorum. Quake 3 Arena’dan aldığımız zevki ileri götürecek oyunlara ihtiyacımız var. Bizi oyunculuğun bir sonraki jenerasyonuna taşıyacak bir oyuna ihtiyaç duyuyoruz. Şu an Quake Live oynuyorum, ama 1995’te Quake’i piyasaya çıkardıklarındaki gibi oyun dünyasını değiştirecek bir oyuna ihtiyacımız var.

* MK: QuakeCon 2010’a katılacaksınız. Bu seneki fuarla ilgili beklentileriniz nelerdir?

* Fatal1ty: Çok oyun oynamak ve dünyadaki en iyi LAN partisi!

* MK: Sony’nin Move ve Microsoft’un Kinect’i hakkında ne düşünüyorsunuz? FPS oyuncusu olarak klavye-fare ikilisinden vazgeçebilir misiniz?

* Fatal1ty: Klavye ve fare, halen en iyi tepki ve hassas kontroller. Diğer olasılık ve seçenekleri de görmeyi isterim. Ancak Wii’yi seven insanlar, Sony ve Microsoft’tan gelen yeni seçenekleri de sevecekler. Wii’deki bazı shooter oyunlarını sevdiğimi biliyorum, benzer bir şeyler çıkarsa onları da oynamak eğlenceli olacaktır. Yarışmalar için ise, yine de fare ve klavyeyi tercih ederim.

* MK: Konsollardaki FPS’ler hakkında ne düşünüyorsunuz?

* Fatal1ty: Daha yavaşlar. Savaşlar ve atışlar da çok basit. Görünüşe göre iş, daha çok strateji ya da savaşma yeteneklerinize bakıyor. Beni yanlış anlamayın, tabii ki hareketler ve savaş var, ancak benim alıştığımdan daha da yavaş.

* MK: Kariyerinizde unutamadığınız maçlar var mı?

* Fatal1ty: New York’taki dünya finallerinde vo0’ya karşı 150,000 dolar ve şampiyonluğu kazandığım maç. İlk üç maçın en iyi ikisi kazanacaktı ve 2-0, 2-0 kazandım. Bir maç uzatmaya gitti ve uzatmada arka arkaya 7 kez öldürdüm. Rakibim sıfır çekti. Painkiller sıradışı bir oyun ve umarım gelecekte bunun gibi oyunlar görebiliriz.

* MK: “Fatal1ty” ismini neden kullanıyorsunuz?  Mortal Kombat’la alakası var mı?

* Fatal1ty: Sıkı bir Mortal Kombat hayranıyım! Atari salonlarında defalarca oynadım ve salon makinalarından birini evime aldım. Oyundaki “Fatality” hareketlerini seviyorum ve FPS dünyamda rakiplerimi de böyle vahşi şekilde öldürüyorum, neden kendime Fatality demiyorum dedim. İsme “1”‘i ekledim, çünkü oyunu oynadığım sunucuda istatistiklerimi ayrı tutmak istiyorum. Çünkü evimde çevirmeli ağ kullanırken “Fatality”, genişbant bağlantı kullanırken “Fatal1ty” ismini kullanıyordum. En sonunda evime kablolu modem aldım ve “Fatal1ty” ismini her zaman kullanmaya başladım.

Röportaj için teşekkürler ve “frag” yapmaya devam edin!

Fatal1ty

#1 PC Gamer Fatal1ty Interview

* Merlin’in Kazanı (MK): What is the first game you played?

* Johnathan Wendel (Fatal1ty): Microsoft Flight Simulator

* MK: What gaming equipments are you using? Can you tell us the PC configuration you use?

* Fatal1ty:

My setup:
Intel Core i7 Extreme Edition
Creative Fatal1ty Sound Blaster Titanium Championship Series
Creative Fatal1ty MK ii Headphones w/ Silencer Technology & removable microphone
OCZ Fatal1ty ram
OCZ Fatal1ty 750w PSU
Geforce 295 GTX
nVidia 3d Glasses
Fatal1ty Mouse Pad – Grey
Fatal1ty Keyboard
MS 3.0 Intellimouse oc’ed 500hz

* MK:
What are your favourite video games?

* Fatal1ty:
First Person Shooters for sure. I love the freedom you have in this world to do whatever you want whenever you want. I feel in a virtual world I can frag anything with the intense training I’ve put in over the years. I’m looking forward to another great FPS game soon!



* MK:
What is your best multiplayer game ever? Which latest multiplayer games are your favourites?

* Fatal1ty: Quake 3 Arena was best MP game I’ve played. It is still played today! Came out in 1999, and continues to have a hardcore community dedicated to it. They relaunched it recently with the name Quake Live. I’m planning on attending QuakeCon this August to show my support of id Software and their games.

* MK: How did you start playing as a professional gamer?

* Fatal1ty: Played casually for about 3-5 years in the FPS world, but always strived for the best competition I could find. Continued to win local and regional tournaments from the age of 15-18 and realized I had a chance to compete with the top professionals from around the world in Dallas, TX. So hopped in my explorer and headed down to Texas to train and compete. Eventually found myself winning $4,000 and beginning my career as a pro gamer since the age of 18.

* MK: You came to Turkey with ACON5 tournament. What was your impressions about here and are you thinking about visiting here again?

* Fatal1ty: I visited to Turkey in 2005 a couple times to play a game called PainkilleR and had a superb time there even though I was training really hard. It was interesting to actually see some of the things I had studied in World History while in school. I saw Medusa’s head in one of the coliseums underground in Istanbul. It’s crazy to think that 400-600 years ago people were throwing city parties in this place.

* MK: Do you have any advices to newbies for being a professional gamer?

* Fatal1ty: Find the best training you can online, but you’ll learn tons more if you play on LAN! So go to LAN parties as often as possible. Talking with other gamers and being there physically is way more substantial than just talking on the net. I saw my game jump immensely everyday after really good LAN parties.



* MK:
What are your expectations from id Software’s new games?

* Fatal1ty: Quake Live can be played on browsers. Quake Live is great, but of course I’m looking forward to Rage, Doom 4, etc. We need some great games to push the excitement we got from Quake 3 Arena. Need a game that’ll keep us busy for the next generation of gaming. Right now we’re enjoying Quake Live, but I would love to see something new and exciting that could be ground breaking like when they launched the Quake Series back in 1995 with Quake 1.

* MK: What do you expect from
this year’s Quakecon?

*
Fatal1ty:
A lot of gaming and best LAN party in the world!

* MK: What do you think about Sony’s
Move and Microsoft’s Kinect? As a FPS gamer, can you give up playing
with Keyboard+Mouse?

* Fatal1ty:
Mouse and Keyboard still gives the best response and accurate setup. I
would love to see other options or possibilities, but people who
enjoyed the Wii, will also enjoy the new options from Sony and MS. I
know I enjoyed some small shooter games on the Wii, so if something
similar comes up, would be fun. As for competition tho, I still prefer
mouse and keyboard.

* MK: What do you think about FPS games on consoles?

* Fatal1ty: Slower. Fights are much more basic and the shots are also very basic. Seems it comes down more to strategy than raw talent of a fight. Don’t get me wrong, there are definitely moves and fighting going on, it’s just slower than what I’m used to.

* MK: Is there any unforgettable matches in your career?

* Fatal1ty: The World Tour Finals in NYC against vo0 for the $150,000 first prize and championship. I had to win two best of threes, and I won 2-0, 2-0. One game even went into Overtime, and I remember hitting 7 shots in OT in a row, where my opponent landed 0. Was a moment where you could see how someone could totally outfight another opponent where he can’t even land a shot of damage. PainkilleR was an extreme game, and hopefully we’ll have games like this again in the future.

* MK: Why are you using the nickname “Fatal1ty”? What does it mean? Is it anything to do with Mortal Kombat?

* Fatal1ty: Big fan of Mortal Kombat! Played a ton in arcades and eventually bought the MK2 arcade machine for my home. I just love the Fatalities, and I figure in my world of fps gaming, I kill my opponent in a gruesome way as well, so why not nickname myself Fatality. I eventually added the 1 to my name because I used to keep my stats separate on a server I played on, because when I was on dialup at home, I used Fatality and when I had a broadband connection, I used Fatal1ty. The 1 represented being on a T1 Line. Eventually I got cable modem at home and always used Fatal1ty as my name.

Thanks for interview and frag on!
Fatal1ty

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu