Oyun İncelemeleri

Fight of Gods

Bağımsız geliştiriciler oyun dünyanın geleceği diyoruz. Bir çok başarılı yapım da çıkıyor. Limbo ya da Super Meat Boy gibi muhteşem oyunlar çıktı. Bizleri de kendilerine hayran bıraktı. Bu tarz yapımların en büyük özelliği, altta yatan eşsiz fikir ve farklı dünyaları oluyor genelde. Grafikleri bir çok yapımınki kadar süslü püslü olmasa da taklit edilebilir nitelikte oluyor. Fight of Gods da bağımsız bir yapımcı olan Digital Crafter’ın ikinci oyunu. Steam üzerinden 9 TL gibi bir fiyat ile satılıyor. Oyun motoru olarak da Unity kullanmış. Ama “Bu motorun nimetlerinden faydalanabilmiş mi?” diye sorarsanız susmam gerekecek.

“Baştan söyleyeyim, bunu bir inceleme gibi beklemeyin. Aslında deneyim yazısı olacak. Amacım almak isteyenleri bir kez daha düşünmeye yönlendirmek.”

Birkaç gün önce Steam üzerinden satışa sunulan Fight of Gods’ı parasını ödeyerek satın aldım. Zira konu güzel/eğlenceli gözüküyordu. Tanrıları kendi aralarında dövüştürüyorsunuz. Yapıma doğru yansıtılırsa, muhteşem bir sonuç olabilirdi. Oyun indirdiğim gibi hiç bekletmeden hızlı bir başlangıç yapmak istedim ve bir tanrıyı seçerek oyuna başlıyorsunuz. Tercihim Buddha’dan yana oldu. Bu aşamada çok zorlandığımız söylemeden edemeyeceğim. Zira sadece tanrınızı seçerek geçemiyorsunuz. Karakterinizin kullanacağı modellemeyi de seçmeniz lazım. Ancak ne kadar tuş denediysem olmadı. En sonunda delirip tüm klavyeyi yumruklamaya başladım. Nasıl oldu ise geçtim. Velhasıl kelam karşımda ilk savaşacağım tanrı çıktı. Anubis… Mısırlıların ölülere yol gösteren tanrısı. Mitolojide de önemli bir yeri vardır. İlk karşılaşmamızda tuşların yerini bulana kadar göbeğim çatladı desem yalan olmaz. Zira menüye girmek ayrı bir dert, içinde seçim yapmak daha büyük bir dert. Kısacası kullanıcı ara birimi oyunun en büyük problemi. Bir süre sonra alışsanız da silme aşamasına geldiğiniz için pek kurtarıcı etkisi olmuyor.

Tuşları öğrendikten sonra karşılaşma yaklaşık 12 saniye kadar sürdü ve KnockOut ile bitti. Oyunun en büyük açığını daha ilk saniyeden yakalamıştım. Kenara sıkıştır ve vur Allahım vur. Ağzı burnu dağılan Anubis ile bir raundumuz daha vardı. Ancak o da en fazla 15 saniye sürdü. Ardından diğer tanrılar da önümde sıralandılar. Akibetleri pek farklı olmadı. En çok zorlandığım son Boss idi. Evet, yanlış okumadınız. Son çıkan tanrının adı Boss. Ekip oldukça yaratıcı olduğu için kendi tanrılarını yaratıp adına da Boss demişler sanırım. Diğerlerinden farklı olarak köşeye sıkıştığında az da olsa vurabiliyor. Aynı zamanda hayat barını çok zor düşürebildiğiniz için kısa süre sonra eliniz ve kollarınız yorulmaya başlıyor. Yine de 25-30 saniye gibi bir aralıkta indirebiliyorsunuz.

Elbette oyun bu kadar kolay değil. Ben orta seviyede oynadım. Bunun zor ve çok zor seviyeleri de var. Ancak hepsinde olay aynı şekilde çözülebiliyor. Sadece öldürme süreleri artıyor. Toplamda bir çok fakrlı mitolojiden 10 kadar tanrı ile kapıştıktan sonra oyunu tamamlıyorsunuz. Bitirdiğinizde de kütüphanenize herhangi bir tanrı için yeni kaplama ekleniyor.

Oyunu satın alırken eğlenceli olabileceğini düşündüğüm için para vermiştim. Düşünsenize, Odin ile Hz. İsa’yı kapıştırabiliyorsunuz. Güçlerini kullansalar çok keyif verici bir yapım olabilirdi. Hz. Musa’yı Zeus’un okları ile çarpmak ya da tam tersi şekilde Olympos’u ortadan ikiye bölen bir Musa… Ne yazık ki mitolojinin öğeleri oyuna yansıtılmamış. Sadece arka fonda arada karşınıza çıkan yılan ile birlikte el sallayan Havva’yı görebiliyorsunuz.

Komik bir konu daha var. Yapımı açmak için ikona kliklediğinizde karşınıza çıkan uyarıdan, yapım ekibinin üzerine sorumluluk almamak için hazırladığı metni görüyoruz. Çeşitli kültürlerden etkilenilmiş olduğunu, aynı zamanda ekibin buradaki karakterlerin sorumluluğunu alamayacağı gibi gereksiz bir açıklama eklemişler. Aklıma şu soru gelmedi değil: “Hala Zeus’a inananlar mı var?”.

Lafı çok da uzatmamak lazım. Eğer bir dövüş oyunu arıyorsanız mekanikleri kötü, kullanıcı ara birimi daha da kötü olan Fight of Gods kesinlikle size göre değil. Gidin Street Figthter falan oynayın. Hatta jeton alın, arcade salonlarında oynayın. Daha çok eğlenirsiniz. Hatta paranızın da karşılığını alırsınız. Ancak illa bunu oynayacağım diyorsanız Steam indirimlerini bekleyin derim. Zira 9 lira bile olsa bu oyun için fazla bir rakam.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu