Oyun Haberleri

Final Fantasy 7 Remake Steam’e de gelebilir

Playstation 4’de yayınlandıktan 1 yıl 8 ay sonra Epic Store’a gelen Final Fantasy 7 Remake Steam kütüphanesine de gelebilir. Özellikle “yeni nesil” fiyatıyla gündem olan Final Fantasy 7: Remake Epic Games Store’a özel olacağı duyurularak PC platformuna gelmişti ancak, oyun dosyalarındaki bazı detaylar, oyunun eninde sonunda Steam’e de gelebileceğini işaret ediyor.

Final Fantasy 7 Remake Steam’de de yayınlanabilir

Oyun dosyalarına göz atıldığında,  Engine/Binaries/ThirdParty’nin içerisinde bir Steamworks klasörü bulunuyor.  Tavşan deliğinde biraz daha aşağı inince bir steam_api64.dll file dosyası bulunuyor. Bu dosyalara bakınca, Final Fantasy 7 Remake‘in, daha önce başka oyunlarda olduğu gibi 6 ila 12 ay boyunca Epic Game Store’a özel olup sonra başka platformlara da gelmesi beklenebilir.Final Fantasy 7 Remake SteamWindowsEngine.ini dosyasına göz atıldığında oyunun Steam versiyonu için bir ID kodunun ayrıldığı, ve bu ID’nin SteamDB’de “gizli” şekilde tutulduğu belirtiliyor. Oyun Steam’e  gelir mi bilinmez ancak Epic Games Store fiyatının 700 TL olduğunu belirtmek gerek.

Oyunun PC uyarlamasında, GTX 30 serisi kartların bile bazen 30 FPS’e düşmelerine sebep olan optimizasyon sorunları ve bazı temel ayarların ( Vertical Sync, Anti Aliasing gibi) oyunun ayarlar menüsünde bulunmadığı belirtiliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu