Blog

Fiyat artışına hazır olun

Gönül isterdi ki sizlerle harika haberler paylaşabileyim, konsol ve oyunlarımızın ucuzlayacağını söyleyebileyim. Ancak bunu yapmayı ne kadar çok istesem de pek mümkün gözükmüyor. Önümüzdeki tablo oldukça iç karartıcı. Özellikle de konsol tarafında.

Dolar ve Euro’daki aşırı yükseliş son bir kaç aydır aralıksız devam ediyor. Bu süreçte bugüne kadar özellikle Sony Euroasia ve Microsoft Türkiye gibi, ürünlerini ülkemize getiren firmalar, cihaz tarafında herhangi bir zam yapmadı. Ancak bundan sonra da yapmayacağı anlamına gelmiyor. Daha önceki deneyimlerimize bağlı olarak özellikle ‘okula dönüş’ dönemi dediğimiz süreçte, fiyatların artacağına kesin gözü ile bakıyorum. Bundan en çok etkilenecek firma ise muhtemelen Sony olacaktır. Özellikle son dönemde nerede ise sadece eski oyunların yenilenmiş hallerini (remake) piyasaya sunduğu için, müşterilerin daha temkinli yaklaşacağı kesin.

Diğer taraftan Steam’de henüz ciddi bir etkilenme olmasa da çok yakında onların da fiyatlarında revizyona gideceği, şu an kulislerde konuşuluyor. Ülkemizde TL üzerinden satış yapmaya başladığında dolar 1.61 TL iken, bugün kur nerede ise iki katına kadar çıktı. Elbette zararına satış yapmayacaktır. Burada en büyük korku, 1,61’lik kuru 3,1’e çekerlerse oyunların fiyatlarının bir anda iki katına kadar  çıkabilecek olması.

Oyunlar ne olacak?
Diğer taraftan Aral İthalat fiyatlarını düzenli olarak döviz kuruna göre zaten düzenliyor. Bu sebeple, onların fiyatları çok değişmeyecektir. Henüz Sony tarafında oyunlara bu döviz artışı yansımamış olsa da, önümüzdeki günlerde oyunlarında minimum %10 ile  %20 arası artış görebiliriz. Şu an 200 TL olan Until Down’ı 250 TL civarında alabileceğiz muhtemelen.

Elinizde paranız varsa benim kişisel tavsiyem, ya şimdi alacağınızı alın ya da zamlı fiyattan satın almaya hazır olun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu