Oyun Haberleri

Fortnite’ın, Google Play’de olmamasının mantıklı bir sebebi var

PC ve konsoldan sonra Fortnite‘ı mobil platformda da başarıya ulaştıran Epic Games, yakın zamanda Fortnite’ın Android sürümünü piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Android platformunun en çok tercih edilen dijital uygulama satın alma platformu Google Play‘de yer almayacak olan Fortnite, bu sebepten dolayı bekleyenlerini üzdü. Ancak Epic Games’in CEO’su Tim Sweeney, neden böyle bir karar aldıklarını açıkladı.

Fortnite Google Play’de neden yok?

Google Play‘in her uygulama satın alımından kestiği yüzde 30‘luk payı eleştiren Sweeney, bu sebepten dolayı kendi yöntemleriyle oyunu Android platformunda yayınlayacaklarını açıkladı. Fortnite’ın sadece iOS platformunda günde en az 2 milyon dolar gelir elde ettiğini düşünürsek, Epic Games’in neden böyle bir karar aldığını anlayabiliriz.

Çıktığı andan itibaren Fortnite’ın Android sürümünün mikro ödemelerinden büyük paralar kazanacağını düşünen Epic Games, elde edeceği miktarı kimseyle paylaşmak istemiyor. Yine de Epic Games’in, oyunun reklamını Google Play olmadan nasıl yapacağını merak ediyoruz. Görünüşe göre Epic Games, kendi oluşturduğu oyun kitlesine oldukça güveniyor. Bakalım oyun, iOS’ta olduğu kadar Android platformunda da başarılı olacak mı?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu