Sinema/TV - Haberler

Game of Thrones’un sızan 8. sezon senaryo detayları neler?

Öncelikle habere devam etmeden önce tekrar uyarmak istiyorum. Haberin devamında Game of Thrones dizisi ile alakalı çok fazla sürpriz kaçıran (SPOİLER) yer almaktadır. Lütfen bunları dikkate alarak haberi okumaya devam edin. Haberi diziyi izleyen diğer ekip arkadaşlarım dahi yapamadılar. Diziyi izlemediğim için ben yapıyorum. O derece fazla sürpriz kaçıran var.

Bildiğiniz gibi az önce bir haber yapmış ve korkulanın olduğunu, dizinin 8. sezon senaryosuna ait olduğu söylenen bir senaryo bölümünün sızdırıldığını söylemiştim. Hatta iddialar ortaya atılmış ve HBO’nun hackerlara istedikleri fidyeyi ödememesi halinde hackerların tüm senaryoyu paylaşacakları söylenmişti. Olaylar bildiğiniz Game of Thrones ve HBO için tamamen çıkmaza girmişti. Şimdi de o sızdırılıp hemen kaldırılan senaryonun detayları tekrar bazı deepweb (internetin karanlık tarafı) forumlarında ve Reddit gibi forumlarda dönmeye başladı. Ancak Reddit yönetimi herhangi bir telif ihlali davasıyla karşılaşmamak için açılan konuları ve yapılan yorumları siliyor. Fakat deepweb için öyle bir sorun yok. Sızdırılan ve Game of Thrones’un 8. sezonuna ait olduğu söylenen senaryoya göre dizi herkesi ters köşe yaparak bitecek.

Öyle ki şu anda herkesin aklında acaba tahta kim oturacak sorusu var. Fakat sızıntılara göre dizi hayranlarını ters köşe yapmak isteyen HBO, tahta kimseyi oturtmayacak. Çünkü ortada taht kalmayacak. Zira hayranlar Dany, Jon Snow ve Cersei Lannister diye ayrılmış iken yapımcılar beklenmedik yerden vuracak ve yaşanacak büyük savaşta bütün krallığı yok edecekler. Her ne kadar Jon Snow önce barış elçiliğine soyunup krallıktaki bütün lordları barıştırma girişiminde bulunsa da Dany buna yanaşmayacak ve ejderhalarına güvenerekten kral(içe) şehrine yürümeye devam edecek. Yani Dany ve Cersei savaşı olacak ancak bu savaşın kazananı olmayacak. Ejderhalarını kaybeden Dany öldürülecek ve savaştan hemen önce düşük yaparak karnındaki bebeğini kaybeden Cersei de ölecek. (kalbine karanlık büyü veya büyülenmiş bir ok saplanacak. -çevirisel eminsizlik-)

Sadece ölenler bunlarla da sınırlı kalmayacak. Jaime ve Tyrion da savaşta can verecekler. Bu savaş o kadar büyük olacak ki krallığı tekrar toplayabilmek adına Jon Snow, White Walker’lar ile bir anlaşma yapmayı teklif edecek ve onların da Westeros’da yaşaması karşılığında insanlara dokunmamalarını isteyecek. Ama diyarda artık kral ve kralın şehri kalmayacak. Zira büyük savaştan sonra diyar 7 krallığa bölünecek ve sağ kalanlar kendi krallıklarını kurarak sessiz sedasız yaşamlarını sürdürecekler. Bu 7 krallığın içerisinde White Walker’lar da olacak. Jon Snow ise tek başına Kuzey’e geri dönecek ve bir Stark olarak hanesini geri toplayacak. Evet arkadaşlar şu ana kadar sızdırılan detaylar bunlar. Ancak HBO herhangi bir değişikliğe gider de senaryoyu değiştirirse bu sızıntıların bir anlamı kalmamış olacak. Ayrıca bakalım ilerleyen günlerde veya saatlerde yeni sızıntılar gelecek mi bekleyip göreceğiz.

Bu arada unutmadan söyleyeyim. Sızıntıyı paylaşan kişi belirtmemiş ancak yorum yapanlara göre Arya Stark da öldürülecek ve Bran Stark da zamanda yolculuk yapmak isterken bütün gücünü harcayıp ölecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu