Oyun Haberleri

Gamescom 2017 için geri sayım başladı

Her geçen yıl büyümeye devam eden oyun sektöründe doğal olarak fuarların önemi de bir hayli artmış durumda. İrili ufaklı birçok fuar ve organizasyon yapılıyor. Bu fuarlar arasında en büyük ve önemli olanlardan birisi de Almanya’nın Köln şehrinde yapılan Gamescom fuarı. Her yıl olduğu gibi bu sene de oyunların kalbinin atacağı Gamescom fuarı ile ilgili açıklamalar da gelmeye başladı.

İlk defa Almanya başbakanı Angela Merkel tarafından açılışı yapılacak olan Gamescom fuarında bu sene daha fazla katılımcı olacağı açıklandı. Geliştiriciler için Devcom etkinliğine de ev sahipliği yapacak olan fuarda 900’den fazla katılımcının olacağı belirtilmiş. Bu rakamla birlikte fuar aynı zamanda dünyanın en büyük bilgisayar ve oyun etkinliği olarakta kayda geçmiş.

Bununla birlikte Gamescom için bu sene önemli bir gelişme daha var. Daha önce belirli alanlarda sınırlı kalan fuar, tarihinde ilk defa Hall 1’e kapılarını açıyor. Fuar etkinlik alanının da en büyük bölümü olan Hall 1 ile birlikte çok daha geniş bir alana yayılmış olacak.

“Gamescom bu sene de başarılı bir şekilde yoluna devam ediyor. Büyüme gösteren kavramsal değişiklikler ile birlikte 2017 yılında katılımcı sayısında artış ve bölgede büyük bir yenilenme görüyoruz. Bu durum bir kez daha doğru yolda olduğumuzu gösteriyor” diyen Koelnmessee GmhB’den Katharina C. Hamma, fuarın bu sene çok daha büyük olacağını vurgulamış.

Aralarında Türkiye’nin de bulunduğu Belçika, Kanada, Hırvatistan, Şili, Çin, Finlandiya, Fransa, İngiltere, İran, İtalya, Kolombiya, Kore, Hollanda, Avusturya, Polonya, İsviçre, İsveç ve İspanya gibi ülkeler B2B alanında faliyet gösterecek. 20 Ağustos’ta konferanslar ile birlikte başlayacak olan Gamescom fuarı, kapılarını ise 23 Ağustos’da tüm oyun severlere açmış olacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu