Oyun Haberleri

Gelmiş geçmiş en kötü 4 MMORPG!

Öncelikle belirtmek istiyorum, buradaki fikirler tamamen yazarın şahsi görüşlerinden oluşmaktadır. Yani benim şahsi görüşlerim. Aşağıda birazdan eleştireceğim oyunları da kendi deneyimlemelerim üzerine eleştirebiliyorum. Listeye ekleyebileceğiniz ya da bu olmaz diyeceğiniz maddeler varsa lütfen yorumlarınızla belirtmekten çekinmeyin.

Tabula Rasa

Bu oyunu ilk kez oynadığımda ilk izlenimlerim oldukça kötü olmuştu. Öncelikle silah kullanılıyordu oyunda ve bir MMO’da silahların olması beni rahatsız etmeye yetmişti. Daha sonra oynamaya devam ettiğimde, kendinden önce gelen daha iyi ve daha hatasız oyunlardan araklanmış sistemleri gördükçe oyundan soğudum. Zaten oyunu aldığınızda yanında verdikleri kulaklık setini de herhalde 0-6 yaş grubu insanların kafa boyutlarına göre yapmışlardı, takarken kırmayı başardım.

Age of Conan

Bu oyun bize bir çok söz vermişti. İlk kez bir oyunda karşı guild’in kalesini yıkabilecektiniz. Bu benim için çok önemli bir unsurdu ama herşey oyunun kutusunu açana kadarmış demek. Bu oyunun asıl problemi Eidos tarafından piyasaya erken sürülmesiydi bence. Piyasaya çıktığında bırakın kaleleri yıkmayı, guildler bile zar zor kurulabiliyordu.

Vanguard – Saga of Heroes

Daha önce Everquest oynayanınız varsa, o kişi bir oyunda ultra zor kontrollere alışmış demektir. Hele ki Everquest oynayıp üzerine WoW oynarsanız, kızgın kumlardan serin sulara atlamış gibi olurdunuz. Bu oyunda o zor kontrollerin en büyük savunucularından biri oldu. Hatta kontrollerin zorluğu “zor” kelimesini yetersiz bırakacak cinstendi. Çantanızdan kaybolan eşyalar, oyunun 15 dakikada bir kendini masaüstüne atması gibi olaylar derken bu oyunda listemize koşarak girmeye hak kazandı.

The Matrix Online

Öncelikle belirteyim, filmleri oldukça sevdim. Çoğu kişi serinin 2 ve 3. filmlerini beğenmemiş olsa da bana göre güzel bir üçlemeydi herşeyiyle. Ardından bu oyunun tanıtım videoları ve ön incelemeri yayımlanmaya başladığında onları da çok sevdim. Ne yazık ki oyuna braz geç kayıt olabildim ve kara kara düşünmeye başladım nasıl seviye atlarım diye. En sonunda gidip birileriyle takılmaya ve seviye atlamaya karar verdim ve etrafta dolanmaya başladım. Yaklaşık 10 dakika kadar dolaştığım dünyada bir kişiye bile rastlayamadım. herhalde burası bir newbie alanı dedim kendime ve devam ettim. En sonunda anladım ki, bu oyunu oynayan hiç kimse kalmamış. Yaklaşık 40 dakikalık online süremde yalnızca maksimum seviyede iki oyuncu ile karşılaştım ki onlarda birbirlerine hayatımda hiçbir MMO’da görmediğim kombolar ve saldırılar yapıyorlardı. Hep güzel birşey olmasını bekledim ama 1 saate yaklaşan oyun süremde böyle birşey yaşamaya fırsatım olmadı. Bu oyun benim en çok kalbimi kıran oyunlardan biri olarak tarihteki yerini aldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu