Oyun İncelemeleri

Gemini: Heroes Reborn

İnsanoğlunun güce olan özlemi, şimdiye kadar birçok farklı yapımda ele alındı. Filmler, diziler, çizgi romanlar, çizgi filmler ve tabi ki video oyunlarında bu olguyla sık sık karşılaştık. Bu yapımlardan bazıları akılda kalıcı bir etki bırakırken bazıları ise tozlu raflar arasında kaybolmaya mahkum oldu.

İşte akılda kalıcı yapımlardan birisi de 2006 yılında başlayan Heroes dizisi olmuştu. Her ne kadar son sezonlarında senaryo sarpa sarsa da hikaye ve sunumu ile Heroes’u özel kılmayı başarmıştı.  Heroes Reborn’un sona geldiği bu günlerde karşımıza çıkan Gemini: Heroes Reborn ise hikayenin video oyunlarında devam edebileceğini kanıtlar nitelikte.

Gemini Heroes Reborn, dizinin evreninde geçen ve bazı kırılma anları dışında tam anlamıyla dizi ile alakası olmayan bir yapım. 20 yaşındaki Cassandra isimli bir karakteri yönettiğimiz oyuna yıkık, dökük bir yerde başlıyoruz. Kısa bir süre sonra işler sarpa sarıyor ve güçlerini keşfetmek üzere olan bir karakter haline dönüşüyoruz. Bu noktada hikaye anlamında karakter gelişiminin tam olarak oyuna yansıtılamadığını söylemem gerekiyor. Oyunun bu işleyişi zayıf olsa da bu durumu bir nevi merak unsuru ile kapatmayı başarmış. Çünkü oyunun ilerleyen safhalarında bulduğunuz ipuçları ve yeni karakterlerin ortaya çıkması ile hikayenin nereye varacağını da merak etmeye başlıyorsunuz.

Oyun genel olarak platform ve özel güçler üzerine odaklanmış durumda. Karakterimiz zıplama ve tırmanma gibi özelliklere sahip. Bu özelliklerimizi sahip olduğumuz güçlerle birleştirerek platform öğelerini geçmeye çalışıyorsunuz. Bu noktada ufak bulmacalar ya da “burayı nasıl geçerim?” tarzı, az da olsa kafa yoracağınız platform öğeleri oyuna eklenmiş. Platform öğelerine tam olarak anlatmadan önce sahip olduğumuz özel güçlere değinelim.

Karakterimizin en önemli gücü zaman ve mekan arasında sıçrama yapabilmesi. Ama bu özelliği sadece belli bir zaman ve bulunduğu ortamlarda geçerli. Geçmişe döndüğünüzde bu yıkık dökük oyun alanının eski halini görmeniz ve oradaki olaylara müdahale etmeniz mümkün. Tabi bu sıçrama sadece oyun alanında müsait olan alanlarda gerçekleşiyor. Yani geçmişe sıçrama yaptığınızda eğer bulunduğunuz mekanın şimdiki zamanında moloz yığınları varsa o noktaya tekrar dönemiyorsunuz. Bu sıçrama özelliğiniz oyunun ilerleyişinde en sık kullanacağınız dinamiklerin başında geliyor.

Örneğin gitmeniz gereken koridor molozlar yüzünden kapanmışsa geçmişe sıçrıyor ve bu koridoru geçtikten sonra tekrar zamanda sıçrama yapabiliyorsunuz. Aynı olgu kilitli kapılar ya da yıkılmış duvarlar için de geçerli. Tabi zaman olgusunu tam olarak kullanabilmeniz açısından ufak bir portala da izin verilmiş. Açacağınız bu portal ile sıçrama yapmadan önce gideceğiniz mekana bakmanız mümkün. Böylelikle hem düşman kontrolü yapabiliyor hem degereksiz sıçramalardan sakınabiliyorsunuz.

Bu özelliğimiz dışında zamanı yavaşlatma ve telekinezi özelliklerimiz de bulunuyor. Zamanı yavaşlatma hem çatışma anlarında hem de platform öğrelerinde öne çıkmış. Yani çok hızlı dönen bir pervaneyi bu özelliğimiz ile yavaşlatıp altından geçebiliyoruz. Ya da zamanı yavaşlattığımızda daha ileri sıçrayabiliyoruz. Telekinezi özelliğimiz ise objeleri alıp fırlatmamıza olanak sağlamış. Bu gücümüzü özellikle çatışma anlarında sık sık kullanmamız gerekiyor. Ayrıca zamanı yavaşlatarak size doğru gelen kurşunları durdurmanız ve onları geri rakibe fırlatmanız da mümkün.

Açıkçası Gemini: Heroes Reborn sahip olduğumuz güçler anlamında iyi bir dengeye sahip. Ama aksayan bazı oyun dinamikleri bu güç kullanımını da zora sokuyor. Zaten yapay zeka çok kötü olduğu için bu işleyişin keyfine tam olarak varamıyorsunuz. Platform öğelerinde iyi işleyen güç kullanımı çatışma anlarında bir işkenceye dönüşebiliyor.

Unreal Engine 4 grafik motorunu kullanan Gemini: Heroes Reborn, genel anlamda güzel gözüküyor. Kaplamalar, yansımalar gayet doyurucu ama oyunun geçtiği mekanlara baktığımızda hep aynı renk paleti ve detaylar ile karşılaşıyorsunuz. Bu da size sürekli ilerlemek yerine aynı alanda dönüp dolaşıyormuş hissiyatını veriyor. Mekan konusundaki bir diğer sıkıntı ise süreklilik kavramında yaşanmış. Bir kapıdan girdiğinizde bir sonraki bölümde kendinizi alakasız bir yerde bulabiliyorsunuz.

Sonuç olarak Gemini: Heroes Reborn, Psi-Ops’tan sonra özlediğimiz süper güç kullanma olgusunu belki de en iyi şekilde oyuncuya aktaran yapımların başında geliyor. Oyunu oynadığınızda bir nebze keyif alıyorsunuz ama ilerledikçe çok daha iyisi olabilirmiş duygusu ağır basmaya başlıyor. Gemini: Heroes Reborn Yapay zeka problemi ve aksayan dinamiklerine rağmen uygun fiyatıyla türü seven oyuncuları tatmin edebilecek bir yapıya sahip.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu