Açılış konuşmaları ve sunumlardan Türkiye yerel saatiyle saat 17.00’de etkinliğin merkezden gelen kuralları açıklanmaya başlandı. Merkezden gelen 3 kural şöyleydi:
1. Oyunların oynanma süresinin 5 dakikayı geçmemelidir.
2. Oyunun teması şu olmalıdır: “As long as we have each other, we will never run out of problems.” (Birlikte olduğumuz sürece problemlerimiz hiç bitmeyecek.)
3. Üretilen oyun şu 3 anahtar kelimeden (sıfatlar) sadece birini içinde barındırmalıdır.
• patriotic (vatansever)
• affectionate (sıcakkanlı)
• missing (kayıp)
Merkezden gelen bu açıklamalardan sonra oyun geliştiriciler gruplarını oluşturulup üretecekleri oyunlarlar hakkında fikir üretmeye başladılar.
Etkinlik, bunun gibi 3 salonda gerçekleşiyor
ETKİNLİK ÖZETİ
Sonuç olarak toplamda 14 grup oluşarak rekabet, heyecan ve eğlence dolu 48 saat başlamış oldu. Rekabetin son noktalara ulaştığı etkinliğimizde zaman zaman anlaşmazlıklar yaşansa da oyun geliştiricilerimiz eğlenerek oyun yapmaktan hiç vazgeçmediler. Bir yandan birbirleriyle yarışan oyun geliştiricilerimiz bir yandan da zamana karşı mücadele verdiler. Tabi bu arada uykusuz kalıp yorgun düştüler.
Türkiye’de ilk defa böyle bir etkinlik düzenleniyor olmasına rağmen, Türk oyun geliştiricileri bu konsepte kolay adapte oldu ve geliştirme sürecini iyi planlayarak bu süreci kolay atlattılar.
31 Ocak Cumartesi günü yapılan jüri toplantısında değerlendirme kriterleri gözden geçirildi. Hangi tür ölçütlere göre değerlendirileceği belirlendi ve değerlendirme kriterlerindeki öncelikler netleştirildi.
Görünen o ki jürileri zor bir seçim süreci bekliyor.
Katılan gruplardan biri olan Sigara Molası iş başında
Katılımcılar yarışmaya ilk geldiklerinde başarılı olup olamayacakları konusunda kendilerinden emin değillerdi. Fakat 2 saatlik kısa bir sürede yarışmaya adapte olup harikalar yaratmaya başladılar. Oyun geliştiricilerimizin yarışmaya kolay adapte olmasında jüri üyelerimizden biri olan Serdar Bilecen’in takım ruhu oluşturmayla ilgili yaptığı kısa sunum etkili oldu.
Yarışmacılarımız etkili bir beyin fırtınasıyla fikirlerini kısa sürede oluşturup geliştirme sürecine geçtiler. Geliştiricilerin hepsi beyin fırtınasını sağlıklı ve planlı bir şekilde gerçekleştirdiklerinden uygulamalarında zorluk ve zaman kısıtlaması olsa bile oyun projelerini sonuca ulaştırdılar.