Oyun Haberleri

Gibaeu: “Tek kişilik oyunlara hala inancım sonsuz”

EA Etiketleri patronu Frank Gibeau daha öncesinden tek kişilik oyunlar için verdiği demecini açıklığa kavuşturarak tbu tür oyunlarda dağıtımcı firmanın güvenini tazeledi.

Amerika’daki Bulut Oyun konferansında konuşan Gibeau soru cevap kısmında son dönemlerde sadece tek kişilik oyuncu özelliğine sahip oyunlara izin vermediğini açıklamıştı. Daha sonrasında Kotaku’nun yaptığı bir röportajda Gibeau, EA’nın bir oyunu desteklemesi için o oyunun illa ki multiplayer özelliklere sahip olma zorunluluğunun bulunmadığını ancak o oyun için gelecek planlarının da bulunmayacağını belirtti.

“Çok derin oynanışa sahip tek kişilik bir oyun yapabilirsiniz lakin tek bir diskin içinde bulunan o oyundan sonra oyuncuları oyalayacak başka şeylere de ihtiyacınız olacak. Ben burada Mirror’s Edge’de bir deathmatch olmalı gibi bir şey demiyorum. Benim söylemek istediğim eğer bir oyun yapacaksanız açık dünya bir oyun yapın. İnsanlar farklı oyuncularla iletişime geçsin, rekabet etsin, sosyalleşsin. Uzaktan yaptığımız gözlemler sonucunda uyguladığımız yolun bizlere bu işi yapmanın, diğerlerinden farklı olmanın ve bu tecrübeyi geliştirmenin en iyi yolu olduğunu gösteriyor.”

Her ne kadar sosyalleşmeyi bu kadar desteklese de Gibeau aynı zamanda Sim City, Mass Effect ve FIFA gibi oyunlarda kişinin dış dünyadan kopup sadece tek başına oynayabileceğini de belirtti.

“Ben tek kişilik oyunları gönülden destekliyor ve onları yapmaya devam etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Yorumlarımda anlatmaya çalıştığım şey ise bu firmayı fix menü, yap-sat tarzında bir firmadan dijital servis sağlayıcı konumuna getirmek.”

“Lakin bunu sakın tek kişilik oyunların ölümü gibi anlamayın. Hikaye anlatımı, iyi oyunu kötü oyunlardan ayıran unsurdur, hatta bazen de mükemmel oyunu iyi oyunlardan ayırır.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu