Ürün İnceleme

GIGABYTE GV-N470SO-13I

Hız aşırtmalı modellerini ardı ardına piyasaya süren GIGABYTE, eskiden sahip olduğu gücü yeniden yakalamaya çabalıyor. Geçtiğimiz günlerde incelediğimiz hız aşırtmalı GTX 460 modelini, şimdi de GTX 470 izliyor. Bu ürün 460’a nazaran biraz daha farklı durumda, çünkü Super Overclock adı verilen ve en yüksek performansı sunmaya aday ekran kartlarından birisi olarak tanıtılıyor.

Referans tasarıma kıyasla yapılan değişiklikler 600 MHz’lik çekirdek frekansının 700 MHz’e, 3340 MHz’lik bellek frekansının ise 3480 MHz’e çıkartılmasıyla sınırlı değil. Bu özellikleri korumak için güç tasarımında da belli düzenlemeler yapılmış. Bu da, kartın yüksek performans gerektiren çalışmalarda kilitlenmesini ya da artan voltaj ve ısı altında daha uzun ömürlü olmasını sağlıyor.

Bu ürün referans kartın değiştirilmesi ile hazırlandığı için, GIGABYTE’a özel bir ekran kartı diyebiliriz. Yani bu tasarıma sahip bir kart başka üreticilerce hazırlanmayacak. Üründe toplam 14 adet güç fazı bulunuyor. Bunlardan 12 tanesi grafik işlemci için, 2 tanesi de bellek modülleri için kullanılıyor. Referans kartta bu sayı grafik işlemci için 4 faz, bellek modülleri için ise 1 adetti. Bu değişiklik önceki sayfada söylediğimiz gibi, hız aşırtma ve kararlılık için gerçekleştirilmiş.

Kartın üzerindeki soğutucu, önceki hız aşırtmalı modelden de öte noktada ve 2 yerine 3 adet fan kullanıyor. Denemelerimizde çift yuva kaplayan kartın çok ses çıkartmadan çalıştığını söylemeliyiz. Ayrıca ısınma gibi bir problemle de karşılaşmadık.





Bellek konusunda bir değişiklik yapılmamış. Yani ürün referans GTX 470 gibi 1280 MB’lık GDDR5 bellek kullanıyor. PCI Express 2.0 yuvası kullanan üründe 2 adet DVI ve 1 adet HDMI görüntü çıkışı yer alırken, çalıştırmak için iki adet 6 pin’lik güç bağlantısı gerekiyor.

Boyutlarına baktığımızda ise tam boy ATX anakartı enine kapladığını görüyoruz. Dolayısıyla böyle bir ürün alacaksanız, kasanın da uygun olmasına dikkat etmenizde fayda var.
 
Kullandığımız test sistemi

Intel Core i7 975 işlemci
MSI X58 Pro-E anakart
Nanya 2 GB DDR3 1333  bellek
Samsung HD080HJ sabit disk
Corsair TX750W güç kaynağı
BenQ V2210 LCD monitör

Techno-Labs’in yorumu

Birçok farklı ekran kartı ile yaptığımız karşılaştırmada, ürünün en başarılı olduğu nokta 3DMark Vantage oldu. Referans GTX 480’i ve alt seviyedeki kartları geride bıraktığı gibi, neredeyse 470 SLI performansını yakaladı.

Oyun testlerinin genelinde GTX 470’i rahatça geride bıraksa da, Zotac’ın GTX 470 AMP! Modeli ile başabaş sonuçlar aldı. Bazı oyunlarda düşük çözünürlükte GTX 480’e yaklaşsa da, çözünürlük artıp detaylar işin için girince geriye düşüyor.
 
Isı olarak en düşük sonuçları alan yeni GIGABYTE ekran kartı, güç tüketimi açısından da orta düzeyde diyebiliriz. Sonuç olarak kart iyi bir performans sunuyor, özellikle kararlılık açısından yapılan geliştirmeler sayesinde, voltaj ve saat hızlarını daha da yükseltebilirsiniz. Sessiz ve ısınmadan çalışıyor olması da bu konuda önemli bir avantaj sağlıyor.

Toplam puan: 9 / 10
Bilgi için: www.gigabyte.com.tr

Artı
Kararlılık için yapılan değişiklikler etkili
Sessiz çalışıyor, ısınmıyor
Performans konusunda çok iyi

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu