Oyun Haberleri

God of War videosundaki teoriler ve gizemli hayalet!

E3 konferansında mini bir konser, bolca şaşkınlık ve bir o kadar da çığlık eşliğinde duyurulan yeni God of War’ın etkileri hala devam ediyor ve görünüşe bakılırsa uzun bir süre daha devam edecek. kratos’u daha olgun bir kimliğe bürünmüş hali ile gördüğümüz bu tanıtım videosunda ortaya çıkan bir detay kafaları karıştırdı.

Bildiğiniz gibi yeni God of War’un Odin’in Thor’un Loki’nin ve daha birçok önemli karakterin yer aldığı İskandinav mitolojisinde geçeceği belli oldu. Hal böyle olunca ilk tanıtım videosundan sonra teoriler de havada uçuşmaya başladı. Bu teorilerden ilki ise Kratos’un Odin olacağı yönünde. Hatta videodaki küçük çocuğun da Thor olabileceği söylenmiş. Teoriyi kuvvetlendiren bir diğer detay ise çocuğun attığı okun ucunda hafif bir elektriklenme olmasıymış. Evet bizce de biraz çılgın bir teori.

Diğer teoride ise bu küçük çocuğun Ullr olabileceği yönünde. İskandinav mitolojisine göre Thor ve Sif’in oğlu olan Ullr’in oyuncu bir karakter olmasının yanı sıra avcı olduğu ve bir yay kullandığı belirtiliyor.

Bir diğer teori ise öncekilere nazaran biraz daha mantıklı gelebilir. Reddit kullanıcılarından 10SB isimli kullanıcı Kratos’un barışçıl bir hayat sürmeyi hedeflediğini ve bunu her hareketinde belli ettiğini savunmuş. Hikayedeki kilit noktanın ise bu çocuk olabileceğini belirtmiş. Nedeni ise biraz önce de bahsettiğim gibi çocğun bazı güçlere sahip olması. Yine bu teoriye göre tanrılar bu çocuğu kullanmak isteyebilir ya da çocuğun Ragnarok olduğuna inanıyor olabilirler. Mitolojide kıyamet olarak adlandırılan Ragnarok geldiğinde yaşanan olaylar sonucu Odin, Loki, Heimdall gibi birçok tanrının öleceğine inanılıyor. Hal böyle olunca durumdan şüphelenen tanrılar daha ufak yaşta bu çocuğun peşinde düşecek olabilir.


Gelelim oyunun videosunda gözüken bir diğer detaya. Videonun bir anında bu ufak çocğun arkasında devasa bir sülüet beliriyor. Bu sülüetin Loki olabileceği ve çocuğu uzaktan izliyor olabileceği belirtilmiş. Marvel evreninde bilinenin aksine Loki mitolojide Odin’in kan kardeşi olarak geçmekte.

Evet şimdilik teoriler bu şekilde. İlerleyen günlerde bakalım oyunun hikayesinden ne gibi detaylar öğreneceğiz. Tüm gizemler ise oyun çıktığında açığa çıkacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu