Sinema/TV - Haberler

Göktürk Üçlemesi’nin yapım aşamasından bir video yayınlandı

Türk sinemasının son dönemdeki en dikkat çeken isimlerinden biri olan Alper Çağlar, geçtiğimiz yıl sürpriz bir duyuru yapmış ve Göktürk Üçlemesi müjdesini vermişti. İşte yapım aşamasında olan Göktürk Üçlemesi için yeni bir video yayınlandı. 

Göktürk Üçlemesi’nin yapım aşamasından video geldi

Daha önce Dağ serisi ve Börü dizisi ile karşımıza çıkan başarılı yapımcı, bu sefer çok daha büyük bir projeye imza atmaya hazırlanıyor. Kolay kolay el atılmayan bir döneme yoğunlaşacak olan Alper Çağlar’ın bu yeni projesi için bir yapım aşaması videosu geldi. 

Videoya baktığımızda genel olarak Göktürk Üçlemesi‘nin ilk filmi olan İlk Göktürk’e yoğunlaştığını görüyoruz. Videoda gelen bilgilere göre İlk Göktürk filmi Türk tarihinin en önemli isimlerinden Bumin Kağan ve İstemi Kağan‘ın hikayesine odaklanacak. Göktürklerin en geniş alana yayıldıkları bu dönemi konu edinecek olan film, iki kardeşin yönetim şekline ve tabi ki İpek Yolu’na kadar uzanacak. İlk Göktürk ile başlayacak olan üçlemenin diğer filmleri ise Kırk Göktürk ve Son Göktürk olarak açıklanmıştı.

Alper Çağlar’ın bu projesi çoğunuz gibi duyurulduğu andan itibaren beni de fazlasıyla heyecanlandırdı. Kendisinin de duyuru videosunda dediği gibi film ve oyun sektörü inanılmaz bir boyuta ulaşmış durumda. Tarihimizi bu tarz projeler ile çok daha başarılı bir şekild anlatma ve daha da önemlisi kendimizin de anlama fırsatı bulunuyor. Proje ile ilgili yayınlanan videoya aşağıdan göz atabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu