Oyun Haberleri

Google Stadia konsolları bitirecek mi? Google’dan yanıt geldi

Geçtiğimiz gün duyurulan bulu tabanlı oyun yayın servisi Google Stadia, oyun dünyasına deta bomba gibi düştü. Tarayıcı üzerinden 1080P 60 FPS, 4K 60 FPS gibi değerlerde oyun oynanabilmesini sağlayan Stadia yeni bir tartışmayı da alevlendirdi. Yayın servislerinin hizmete girmesi ile birlikte, geleneksel konsollar tarihe mi karışacak. Google başkan yardımcısı Phil Harrison gameindustry.biz ile gerçekleştirdiği röportajda tartışmalı konuya açıklık getirdi. 

Stadia konsolları bitirecek mi? Stadia’nın patronundan yanıt geldi

Stadia için uydukları heyecanı paylaşan Harison şu ifadeleri kullandı; “Sanırım bu endüstri için gerçekten heyecan verici bir an. Tabii bütün dünya bir gecede bu yeni modele geçmeyecek  verdiğimiz sözleri tutmamız biraz zaman alacak.” 

Konsolların devri sona mı eriyor sorusuna ise Harison‘ın cevabı şöyle oldu; “Bu konsol şirketleri için sorulması gereken bir soru. Bizim işimiz bu değil. Yayın platformları gelecek için ne anlama geliyor, yayın servislerinin geleceği ne bu sadece bizim değil, diğerlerinin de odaklandığı bir konu. Söylediğim gibi endüstri bir gecede değişmeyecek. Her oyuncuyu kendi bağlı oldukları platformdan bizim platformumuza taşıyacağımıza inanmıyorum. Ancak bunun oyunların gideceği yön için çok önemli bir değişim olduğunu düşünüyorum. “

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu